Çorum'un Gelecegine Yön Verecek Projesi Için Geri Sayim Basladi

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, uzun süreden beri üzerinde titizlikle çalistiklari çimento fabrikasi arazisi üzerinde uygulayacaklari projeyle ilgili açiklamalarda bulundu.

Çorum'un Gelecegine Yön Verecek Projesi Için Geri Sayim Basladi
Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekilleri ve Il Baskani ile birlikte düzenledigi istisare toplantisinda proje hakkinda bilgiler veren Baskan Asgin, çimento fabrikasi arazisinde uygulayacaklari projenin Çorum’un gelecek yüz yilina damga vuracagini ifade etti.

Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oguzhan Kaya ve Erol Kavuncu, AK Parti Il Baskani Yusuf Ahlatci, Belediye baskan yardimcilari, proje müellifi firma yetkilileri ile projede gelinen son durumu degerlendiren Baskan Asgin, kamuoyunun merakla bekledigi konulara açiklik getirdi.

Süreci büyük bir hassasiyet ve titizlikle yürüttüklerini kaydeden Baskan Asgin “En dogru karari vererek, sehrin ihtiyaci olan en faydali projeyi uygulayacagiz.” seklinde konustu.

’200 hektarlik alanda yeni bir sehir kurulacak’

Yapacaklari çalismalar ile yaklasik 200 hektarlik alanda yeni sehir bir kuracaklarini ifade eden Belediye Baskani Asgin, "Projenin plan çalismalari devam ediyor. Planlama sonrasi parselasyon çalismalarini da kisa sürede tamamlayacagiz.” dedi.

Çorum’un yeni bir kent siluetine kavusacaginin altini çizen Baskan Asgin, “Bu proje, sehircilik anlaminda Çorum’un gelecegine yön verecek. Proje sehrimizde yasayan herkesi ilgilendiriyor. Sehrimizde yasayan, bu sehre dair hayalleri olan herkesin görüslerine basvurduk. Hemsehrilerimizin beklentilerini ve taleplerini dinledik. Insallah en güzel projeyi hayata geçirecegiz.” diye konustu.

’Cumhurbaskanimiz, bizim en büyük sansimiz’

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, hayata geçirdikleri tüm projelerde oldugu gibi çimento fabrikasi arazisi üzerinde hayata geçirecekleri proje içinde kendilerine büyük destek veren, cesaretlendiren, önlerini açan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA