Büyüksehirden Engelsiz Bahar Senligi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi dolayisiyla Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi ve Spor A.S. isbirliginde düzenlenen ‘Engelsiz Bahar Senligi’ne katildi.

Büyüksehirden Engelsiz Bahar Senligi
Dr. Memduh Büyükkiliç baskanliginda yerel yönetim hizmetlerini aksatmadan sürdüren Büyüksehir Belediyesi, gönül belediyeciligi faaliyetlerini de araliksiz sürdürüyor. Bu çerçevede Türkiye’nin en genis engelsiz yasam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nde Büyüksehir Belediyesi Spor A.S.’nin katkilariyla ‘Engelsiz Bahar Senligi’ düzenlendi.

Etkinlige Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Cenani Ayaydin, Zabita Daire Baskani Mustafa Kayacik, Spor A.S. Genel Müdürü Ibrahim Somtas, özel çocuklar ve aileleri katildi.

Etkinlik alaninda özel çocuklar ve aileleri Baskan Büyükkiliç’i coskuyla karsilarken, Büyükkiliç çocuklarla yakindan ilgilendi. Engelsiz Bahar Senligi’nde konusan Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, böyle önemli bir tesisi Kayseri Büyüksehir Belediyesi ile birlikte sehre kazandiran hayirsever Özderici ailesine tesekkür ederek; “Yavrularimizin gözlerinden öpüyoruz. Elbette anne evlat ikilisi bu isin içerisinde olayin en önemli objesi olsa gerek. Insallah yavrularinizla birlikte huzurlu, saglikli bir sekilde sizlere hayirli uzun ömürler diliyoruz. Sevgili ögretmenlerimize, idarecilerimize, merhamet timsali olan dostlarimiza tesekkür ediyoruz. Ne olur merhametinizde cömertlikte bulunun, merhametinizi esirgemeyin, yavrularimiza sefkatinizi esirgemeyin. Onlar sizlere annelerin babalarin birer emaneti. Çok sükür bu manada olumsuz hiçbir sey duymadik. Yavrularimizla birebir ögretmenlerimizin ilgilendiginin farkindayiz” diye konustu.

Herkesin fedakârliklar yaparak adeta bu mutlu tabloyu olusturdugunu belirten Baskan Büyükkiliç; “Su ortama bakin civil civil. Kayseri Büyüksehir Belediyesi ailesi olarak her zaman sizin yaninizdayiz. Sizler bizim dua kaynaklarimizsiniz. Sehrimizin bereketisiniz, sehrimizin sefkat kollarisiniz. O açidan bizlerden de bir görev askindan öte sizlerin sevincini de sikintisini da paylasmak bizim olmazsa olmazimiz olmalidir” ifadelerini kullandi. Büyükkiliç konusmasinda geçtigimiz günlerde kutlanan Anneler Günü’ne deginerek, “Biz sunu rahatlikla söylüyoruz, bizim her günümüz bir anneler günü. O açidan fedakâr annelerimize bir kez daha tesekkür ediyorum. Sag olsunlar, var olsunlar. Belediyemizin bu güzel ekibine güven duyarak yavrularinizi emanet etmeniz, burada bizimle aile mantigi içerisinde hareket etmeniz bizim basarimizi getirmekte, sehrimizde bu güzel tabloyu olusturmakta. Her yerde tesis olabilir ama merhamet olmazsa, sefkat olmazsa, insanligimizin geregi davranisimizi hayat geçirmezsek, kisacasi hayir dua alamiyorsak o zaman bu tesislerin bir anlami olmaz. Sizlerin hizmetkâri olarak ekibimizle birlikte, sizlere layik olma yolunda Cenab-i Allah bizlere hizmet firsati ve hizmet ömrü versin” seklinde konustu.

Baskan Büyükkiliç kendisine siir yazan Ahmet Furkan Bostanci isimli ögrenciyle de yakindan ilgilendi. Ahmet Furkan, bu okulun bir ögrencisi olmaktan gurur duydugunu dile getirerek ‘Geliyorum Memduh Baskan’ isimli siirini okudu. Büyükkiliç ise Ahmet Furkan’a tesekkür ederek, “Insallah sizin temennilerinize, duygulariniza, düsüncelerinize, sadece Memduh baskan olarak degil, bir aile olarak çalisan kardeslerimizle birlikte layik olmayi Cenab-i Allah bizlere nasip eylesin” dedi.

Daha sonra Baskan Büyükkiliç Spor A.S. egitmenleri tarafindan düzenlenen etkinliklere katilarak miniklerin eglencesine ortak oldu, vatandaslarla hatira fotografi çektirdi. Senlikte düzenlenen etkinliklerle doyasiya eglenen engelli vatandasalar ve aileleri organizasyon ve tesis için Büyükkiliç’a tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA