Bozyazi'da Ilk Kez Salep Hasadi Yapildi

İçel’in Bozyazi ilçesinde alternatif ürün olarak yetistirilen salebin ilk hasadi yapildi. Ilk hasada, Kaymakam Muhsin Duran Kalkan da katildi.

Bozyazi'da Ilk Kez Salep Hasadi Yapildi
Bozyazi’da ilk defa Denizciler Mahallesinde yaklasik yarim dönümlük alanda alternatif ürün olarak isadami Mustafa Deniz öncülügünde üretici Yildiz Çelen ve Ziraat Teknisyeni Safiye Derya tarafindan ekilen salep, meyvelerini verdi. Ilk saleplerin hasadi gerçeklestirildi.

Salep hasadina, Bozyazi Kaymakami Muhsin Duran Kalkan, Bozyazi Belediye Baskan Vekili Behçet Kahvecioglu ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ismail Remzi Bardak da katildi.

Yaklasik yarim dönüm alanda ilk defa üretilen salebin hasat edilmesine katilanlari bilgilendiren Ziraat Teknisyeni Safiye Derya, arastirmalari sonucu ekonomik getirisi iyi olan salebi, vatandaslari tesvik amaciyla ektiklerini söyledi.

Ilk olarak yarim dönümlük alanda ekmeye karar verdiklerini belirten Derya, ekim alanlarinin önümüzdeki yillarda genisleyecegini ifade ederek, bölgeye alternatif bir ürün kazandirmanin da mutlulugunu yasadiklarini vurguladi.

Kaymakam Kalkan da bölgede alternatif ürün yetistiren tüm üreticileri tebrik ederek, bu tür girisimlere devlet olarak destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA