Bilecik'te Özel Çocuklar Için Sera Olusturuldu

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Bilecik Özel Egitim Uygulama Okulu’nda özel egitim ögrencileri için olusturulan seranin açilisini yaparak ögrencilerle birlikte fide dikti.

Bilecik'te Özel Çocuklar Için Sera Olusturuldu
Bilecik Valiligi tarafindan özel egitim ögrencilerinin sebze ve meyve yetistirerek dogayi tanimalari ve becerilerini gelistirmeleri amaciyla Bilecik Özel Egitim Uygulama Okulunda sera olusturuldu. Seranin açilisini özel egitim ögrencileriyle birlikte yapan vali Kizilkaya, Engelliler Haftasi nedeniyle pek çok etkinlik yaptiklarini ifade etti.

Açilista konusma gerçeklestiren Vali Kizilkaya; “Özel yavrularimizin velileriyle ve ögretmenleriyle birlikte onlara ait olan özel bir serada hem bitki yetistirmelerini hem de üretmeyi ögrenmelerini hedefledik. Amacimiz onlara rahat bir alan olusturmak. Her etkinligimizde engelli bireylerimizin ve ailelerinin yanlarinda oldugumuzu ifade etmeye çalistik. Evlatlarimizla birlikte bu serada yetistirecegimiz lezzetli sebzeleri hep birlikte tadacagiz insallah. Devletimiz engelli bireylerimizin egitimi, sagligi ve sosyal ihtiyaci için ne gerekiyorsa yapmaktadir” diyerek emegi geçenlere tesekkür etti.

Seranin açilisinin yapilmasinin ardindan Vali Kizilkaya, ögrencilerle birlikte serada fide dikti.
Kaynak: İHA