Beysehir'de Hemsireler Haftasi Kutlandi

Konya’nin Beysehir ilçesinde, 12 Mayis Dünya Hemsireler Günü ve Hemsireler Haftasi dolayisiyla kutlama programi düzenlendi.

Beysehir'de Hemsireler Haftasi Kutlandi
Beysehir Devlet Hastanesi’nde görevli saglik çalisanlari tarafindan hazirlanan ve Beysehir Belediyesi Kültür ve Yasam Merkezi’nde gerçeklestirilen programda kürsüye gelen Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Gülsen Parlakkaya, hemsirelik mesleginin tarihçesi hakkinda bilgiler verirken, “Hemsirelik meslegi sabir, özveri, fedakarlik, merhamet, hosgörü ve ciddiyet gerektirir. Covid 19 salgininda hastalarimizin gören yüzü, yürüyen ayagi, dokunan eli, duyan kulagi olduk. Vefat eden hastalarimiz için gözyasi seli, iyilesen hastalarimiz için sevinç çigligi olduk” diye konustu.

Beysehir Devlet Hastanesi Bashekimi Uz. Dr. Sitki Küçükbuzcu da, konusmasinda, hastanede bashekim olarak görev yaptigi 4,5 yillik sürecin 2,5 yillik döneminin Covid süreciyle geçtigini hatirlatarak, “Bu süreçte saglik kahramanlarimizin, saglik ordumuzun önemi ve gücü bir kez daha ortaya çikti” dedi.

Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir ise tüm hemsirelerin gün ve haftasini kutladi.

Konusmalarin ardindan hastane çalisanlari tarafindan hazirlanan solo ve koro müzik programinin ardindan, yöreye ait halk oyunu gösterileri begeniyle izlendi. Covid sürecine yönelik hazirlanan eglenceli sunular ve skeçler de renkli görüntüler olustururken, salonu dolduranlari gülümsetti.
Kaynak: İHA