Azerbaycanli Analist Rzayev Açiklamasi 'Aliyev Ve Erdogan, Tüm Engellere Ragmen Amaçlanan Hedeflere Güvenle Yürüyor'

Azerbaycanli analist Turan Rzayev, iki kardes ülke cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Ilham Aliyev’in katilimiyla Rize-Artvin Havalimani’nin açilisinin Azerbaycan-Türkiye iliskilerinin en üst düzeyde oldugunu ve sürekli gelistigini gösterdigini belirtti.

Azerbaycanli Analist Rzayev Açiklamasi 'Aliyev Ve Erdogan, Tüm Engellere Ragmen Amaçlanan Hedeflere Güvenle Yürüyor'
Azerbaycanli analist Turan Rzayev, iki kardes ülke cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Ilham Aliyev’in katilimiyla Rize-Artvin Havalimani’nin açilisinin Azerbaycan-Türkiye iliskilerinin en üst düzeyde oldugunu gösterdigini belirtti.

Bu açilisin ayni zamanda Bakü ve Ankara’nin uluslararasi tasimacilik ile lojistik alaninda ve tüm alanlarda güçlerini birlestirdiklerini de gösterdigini vurgulayan Rzayev, "Genellikle degisen ve küresellesen dünyamizda havaalanlarinin önemi her geçen gün biraz artmaktadir. Ülkede güçlü bir havalimani agina sahip olmak, bu ülkenin hem turizm, sanayi hem de ulasim alanlarinda gelisimini hizlandirmaktadir. Buna ek olarak çok sayida havalimani ülkenin farkli bölgelerinin esit gelismesine yol açmaktadir. Son yillarda Azerbaycan ve Türkiye bu alanda ortak bir stratejik çizgiyi takip ediyorlar" dedi.



"Erdogan ve Aliyev engellere ragmen hedeflere ilerliyor"

Daha önce Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in isgalden kurtarilan Azerbaycan topraklarini ziyaret ederek Karabag’a açilan hava kapisi olan Fuzuli Uluslararasi Havaalani’nin açilisina katildigini hatirlatan Rzayev, "Her iki olayin da tarihi oldugunu ve ayni anlama sahip oldugunu düsünüyorum. Havalimaninin açilisina katilan iki ülke baskanlari, dünyaya Ankara ile Bakü arasindaki isbirliginin sadece askeri alanda degil ayni zamanda ekonomik alanda da gelistigine dair bir mesaj gönderiyorlar. Aliyev ve Erdogan, tüm engellere ragmen, amaçlanan hedeflere güvenle yürüyor. Hem Azerbaycan hem de Türkiye son yillarda uluslararasi projelerden endise duyuyor gibi görünmektedir. Örnegin, Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in önderliginde Azerbaycan, karsilastigi çok karmasik ve kader meselelerini çözmeyi basardi. 44 günlük savasla Ermenistan’in isgal ettigi Karabag kurtarildi. Benzer sekilde, Recep Tayyip Erdogan’in yönetimi sirasinda Türkiye dünyanin önde gelen ülkelerinden biri haline geldi ve su anda her alanda yüksek ilerleme gösteriyor" diye konustu.

"Iki ülkenin her alanda stratejik hedeflerine ulastiklarini gören yabanci güçler, kasitli olarak yapay engeller çikarmak için çalismaktadir" diyen Rzayev, sunlari kaydetti:

"Bugün Türkiye’ye ekonomik alanda uygulanan baski ya da Türk Lirasi’nin yapay olarak deger kaybetmesine yönelik disaridan uygulanan baski bunun bir örnegi olabilir. Azerbaycan ayrica 44 günlük savas sirasinda bu güçlerin baskisina maruz kaldi. Ancak atilan tüm adimlara ragmen ne Türkiye ne de Azerbaycan geri çekilmiyor. Her iki ülke de kalkinma yolunda güvenle yürüyorlar. Son yillarda imzalanan Susa Beyannamesi, Kars Antlasmasi, Dostluk ve Isbirligi Anlasmasi, Stratejik Ortaklik ve Karsilikli Yardimlasma Anlasmasi bunu bir kez daha teyit etmektedir."
Kaynak: İHA