'Avrupa Günü' Adina Düzenlenen Etkinlikler Renkli Görüntülere Sahne Oldu

9 Mayis Avrupa Günü kutlamalari çerçevesinde düzenlenen “12. Avrupa Günü Kosusu” ve “16. Dogu-Bati Dostluk ve Baris Rallisi Ugurlama Töreni” birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

'Avrupa Günü' Adina Düzenlenen Etkinlikler Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Türkiye’deki 9 Mayis Avrupa Günü kutlamalari çerçevesinde Ankara’daki 75. Yil Hipodromu’nda düzenlenen “12. Avrupa Günü Kupasi Kosusu” ile “16. Dogu-Bati Dostluk ve Baris Rallisi Ugurlama Töreni”, Disisleri Bakan Yardimcisi ve Avrupa Birligi Baskani Büyükelçi Faruk Kaymakci’nin katilimiyla gerçeklesti. Etkinliklere AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB Ülkeleri Büyükelçileri ile çesitli Avrupa ülkelerinden ve Türkiye’de 80’in üzerinde amatör rallici ve yarissever istirak etti.

Etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu

Türkiye’de Avrupa Günü kutlamalarinin geleneksel etkinliklerinden birini olusturan, Disisleri Bakanliginca 2011 yilindan beri düzenlenen “12. Avrupa Günü Kupasi Kosusu”, bu yil da renkli görüntülere sahne oldu. Atlarin yarisini merakla izleyen katilimcilar yer yer heyecanlandi. Kosunun ardindan gerçeklestirilen kupa takdim töreniyle birinci gelen Sadettin Boyraz’a ödülü verildi.

Kosu sonrasi düzenlenen 16. Dogu-Bati Dostluk ve Baris Rallisi’nde kiyasiya mücadele söz konusuydu. Bakan Yardimcisi Kaymakci ve Büyükelçiler 2’ser turluk bir yaris düzenledi.

Kaymakci, bu yarisin kazananinin dostluk oldugunu söyledi.

Disisleri Bakan Yardimcisi ve AB Baskani Kaymakci, “Çok güzel ve dostluk dolu bir ralli olmasini diliyorum Bati-Dogu Rallisinin. Umariz bu 9 Mayis Avrupa Günü kitamizdaki savasin bir an önce sona ermesine vesile olur. Umariz bu ralli gibi Türkiye’nin Avrupa Birligi üyelik süreci mutlaka bir gün basariyla sonuçlanmali. Türkiye bu konudaki kararli çalismasini da sürdürecek. Avrupa Birligi’ni Türkiye’ye, Türkiye’yi de Avrupa Birligi’ne anlatmaya devam edecegiz AB Baskanligi olarak” dedi.

Kaynak: İHA