Ameliyat Sonrasi Yüz Felci Geçiren Hemsire Hukuk Mücadelesi Veriyor

Geçirdigi Arteriovenöz Malformasyon (AVM) ameliyati sonrasi yüz felci geçiren ve kafatasinin bir bölümünü kaybeden Giresunlu hemsire Havva Dizdar, verdigi yasam mücadelesinin yani sira hukuk mücadelesini de sürdürüyor.

Ameliyat Sonrasi Yüz Felci Geçiren Hemsire Hukuk Mücadelesi Veriyor
Iddiasina göre hatali müdahale sonucu yüz felci geçiren, bir gözünü kaybeden, vücudunun sol tarafini kullanmakta zorlanan ve kafatasinin bir bölümü olmadan yasama tutunmaya çalisan Havva Dizdar, en azindan kafatasi ameliyati olarak yasadigi agrilardan kurtulmayi bekliyor. Arteriovenöz Malformasyon (AVM) teshisi konularak geçirdigi ameliyat sonrasi hayatinin karardigini belirten hemsire Havva Dizdar, “Hemsire olarak çalisirken boynumdaki agrilar nedeniyle yaptirdigim muayeneler sonucu AVM teshisi konuldu. Ameliyat için de Prof. Dr. Ö.Ö. ile irtibata geçtim ve hayatimi alt üst eden ameliyatimi gerçeklestirdi. AVM ameliyatima bagli olarak beynimden ikinci bir ameliyat daha geçirdim. Ikinci bir ameliyati gerçeklestiren beyin cerrahisi hocanin raporlarinda yer aldigina göre beynimden kemik kanamalari için kullanilan bonewax maddesi çikartilmis. AVM ameliyati gerçeklestirilirken, beynime niye müdahale edilmis? Ben AVM ameliyati için gittim, 20 günde hastaneden taburcu olup evime gelecektim. Yüz sinirim kesiliyor, sag gözümü kapatamiyorum ve ilerde kör olacagini biliyorum. Kafatasim kayboldu. Kafatasim olmadigi için dura beynime yapismis, sag tarafi çöktükçe sol tarafa dogru sikisiyor. Artik sol tarafimi da gitgide kullanamiyorum” dedi.

Vücudunun sol tarafini ilerde tamamen kullanamayacak olmasina ragmen en azindan kafatasi ameliyati olarak agrilardan kurtulmak istedigini anlatan Havva Dizdar, “Bir an önce ameliyat olmam gerekiyor, çünkü ileri derecede felç olma riskim giderek artiyor. Kafatasim olmadigi için yazin sicaktan, kisin soguktan dayanilmasi zor agrilar çekiyorum. Yüz felcimi, bir gözümü kaybetmeyi kabullendim, ancak en azindan bas agrilarimdan kurtulmak istiyorum. Tek istegim basarili bir ameliyatla hastanede kaybedilen kafatasimin takilmasidir. Bir anneyim, çocugum için bunu yapmak istiyorum. Bu sekilde yasamanin bir anlami yok ama kizim için yasama tutunmak istiyorum” diye konustu.



Hukuk mücadelesi devam ediyor

Diger taraftan hukuk mücadelesinin de sürdügünü anlatan Dizdar, “Gerek hatali AVM ameliyati sonucu beynime müdahale edilmesi, gerekse kafatasimin ameliyat sonrasi kafama takilmasi için koruma altindaki kafatasimin kaybolmasiyla ilgili hukuk mücadelem devam ediyor. Bunlarla ilgili dosyam Adli Tip Kurumu’na sevk edildi. Adaletin yerini bulacagina inancim tamdir. Ancak benim su an tek istedigim yasam kalitemi biraz olsun iyilestirecek kafatasi ameliyati gerçeklestirilmesidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA