Aktepe 'Çiftçiler Ülkemizin Bel Kemigidir'

Sivas Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu ve Gürün Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Aktepe, Dünya Çiftçiler Günü dolayisi ile yayinladigi mesajda çiftçilerin ülkenin bel kemigi oldugunu söyledi.

Aktepe 'Çiftçiler Ülkemizin Bel Kemigidir'
Aktepe mesajinda tarimin Türkiye açisinda önemine deginerek, “Tarim, ülkemizin ana kaynaklarindandir. Gida ihtiyaçlarini karsilamasi bakimindan tarimin diger sektörlere oranla gelisme sürecinde birincil olarak desteklenmesi elzemdir çünkü tarimsal bagimsizligin saglanamamasi diger sektörlerin de gelisimini yavaslatacak, ham madde imkânlarinin azalmasina yol açacaktir.” Dedi.

Çiftçilerin ülke ekonomisine yaptigi katkilarin göz ardi edilemeyecegini belirten Aktepe, “Iklimi, verimli topraklari, stratejik önemiyle cennet vatanimiz Türkiye bizim en kiymetli hazinemizdir. Bu bereketli topraklar en kaliteli tarim ürünlerinin yetismesine imkân saglamistir. Bereketli ve cömert topraklarimiza alin terini akitan çiftçilerimizin ekonominin büyümesinde ve gelismesinde katkisi büyüktür.” seklinde konustu.

Aktepe, çiftçilerin ülkenin bel kemigi oldugunu vurgulayarak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü Milletin efendisidir’. Sözünden hareketle topragi bin bir emekle isleyen, tarimsal üretimin her kademesinde kadin-erkek çalisan, üreten ve elde ettigi ürüne deger katarak insanlara sunan, ülkemizin kalkinmasi için ter dökerek emek veren tüm çiftçilerimizin ülkemizin bel kemigidir.” diye konustu.

Çiftçilerin gece gündüz demeden ülke ekonomisine çok ciddi katkilar sundugunu hatirlatan Aktepe, ayrica sunlari söyleri. “Tarlasinda, bahçesinde, gece gündüz demeden çalisarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren çiftçilerimizin, Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum.”
Kaynak: İHA