60. Uluslararasi Bursa Festivali Basliyor

Bursa 60. Uluslararasi Bursa Festivali 12 Haziran’da baslayip, 7 Temmuz’da sona erecek. Biletler 50 ila 200 lira arasinda satisa çikacak.

60. Uluslararasi Bursa Festivali Basliyor
1962 yilindan bu yana gerçeklestirilen ve Bursa’nin sosyal ve kültürel hayatina farkli bir boyut kazandiran Bursa Festivali’nin tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Bir otelde gerçeklestirilen basin toplantisinda konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, bugüne kadar, yerli ve yabanci yüzlerce sanatçinin Bursa’nin kültürel hayatinda, festival münasebetiyle unutulmaz izler biraktigi ifade etti.

Pandemi döneminde kisitli yapilan festivallerden sonra bu sene büyük bir cosku ile festivalin yapilacagini kaydeden Baskan Aktas, “Ülkemizin en uzun soluklu etkinligi olan festivalimizin bu yil 60’incisi gerçeklestiriyoruz. Dünyanin ve ülkemizin en güzide sanatçilari her yil oldugu gibi bu yil da Bursa Festivali araciligiyla sevenleriyle bulusacak. Bursa’mizin 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti olmasi münasebetiyle Bursa Festivali coskusu daha da büyük olacak. 12 Haziran - 7 Temmuz 2022 tarihleri arasinda yapilacak” dedi.

60. Uluslararasi Bursa Festivali çerçevesindeki etkinlikler hakkinda bilgi veren Aktas: “2 Haziran Pazar dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoglu, festivalin açilis konseri için Bursa’da olacak. Konserde kendisine Türkiye’nin ilk bölge devlet senfoni orkestrasi olma özelligi tasiyan bursa bölge devlet senfoni orkestrasi, Daghan Dogu sefliginde eslik edecek. 14 Haziran Sali birçok yetenegi ile adindan söz ettiren Nil Karaibrahimgil, sevilen sarkilari ile müzik dolu bir gece yasatacak. 15 Haziran Barselona kentinde kurulan Barcelona Gibsy Balkan Orkestrasi; Dogu Avrupa, Güney Amerika, Ispanya ve Orta Dogu bölgelerindeki müzikten ilham alarak özgün bir tarz ortaya koymaktadir. 7 farkli ülkeden müzisyenin bir araya gelmesiyle olusan grup, müzik ziyafeti ile Bursa Festivali’nde olacak. 17 Haziran Türkiye’nin en iyi vokellerinden Fatih Erkoç, orkestra sefi Aycan Teztel yönetimindeki Istanbul Superband ve basarili caz vokellerinden Selen Beytekin ile ayni sahneyi paylastigi konserinde bizlere muhtesem bir caz aksami yasatacak. 18 Haziran, müziginde dogu ve batiyi harmanlayan Mark Eliyahu, Kültürpark Açik Hava Tiyatrosu’nda adeta kamança rüzgâri estirecek. Dagistanli sanatçiya sahnede, alternatif müzigin son dönemlerdeki en iyi temsilcilerinden ‘Perdenin Ardindakiler’ grubu eslik edecek. 20 Haziran, 2009 Eurovision Sarki Yarismasi’nda ‘düm tek tek’ ile ülkemizi temsil ederek, büyük bir basariya imza atan Türk pop sanatçisi Hadise, Bursa’da hayranlariyla bulusuyor. 22 Haziran Çarsamba, Türkiye genelinde taninmasi ‘Mihriban’ türküsüyle baslayan, sayisiz derlemeye imza atan, 1998 yilinda Kültür Bakanligi’nca devlet sanatçisi unvani alan Musa Eroglu, Türkiye’nin basarili Türk halk müzigi yorumcularindan Sevcan Orhan’la ayni sahneyi paylasarak Bursalilara türkülerle dolu bir gece yasatacak. 24 Haziran, Türkiye’nin en basarili müzisyenlerinden biri olarak adini müzik tarihimize yazdiran, usta yorumcu, söz yazari, müzisyen, yapimci Selami Sahin Türkiye’nin güçlü seslerinden, basarili bir müzik kariyerine sahip Burcu Günes ile ayni sahnede yer alacak. 25 Haziran Cumartesi, Türkçe alternatif rock sahnesinin parlayan yildizlarindan, ilk çiktiklari günden bu yana saglam adimlarla yürüyen, kendini gelistiren, pek çok genç sarkiciya ilham veren, özgün bir grup olan ‘Yüzyüzeyken Konusuruz’ sevenleriyle bulusacak. 28 Haziran Özbekistan Cumhuriyeti Taskent ulusal opera ve bale tiyatrosu tarafindan sergilenecek ve Türkiye’de ilk kez Bursa Festivali çerçevesinde izleyicisiyle bulusacak Lazgi ‘Ruhun ve askin dansi” gösterisi, Merinos AKKM’de Bursali sanatseverlerle bulusacak. 29 Haziran Çarsamba, Türk pop müziginin son dönemlerdeki basarili isimlerinden Mehmet Erdem ile son yillarin en çok dinlenen isimlerinden Simge Sagin ilk defa Bursa Festivali için bir araya geliyor. Bu özel konser de Kültürpark Açikhava Tiyatrosu’nda sizlerle bulusacak. 30 Haziran Persembe, muhtesem bir konserle Sibel Can Bursalilara unutulmaz bir aksam yasatacak” seklinde konustu.

Ayrica 34. Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasinin da 2-7 Temmuz 2022 tarihleri arasinda yapilacagini dile getiren Baskan Aktas, “Geleneksel hâle gelen yarismamiza da 22 ülkeden 800 dansçi katilim saglayacak. Ilçelerimizde ve meydanlarimizda, birçok ülkenin halk danslari ekibini görmek mümkün olacak. Festival biletleri; 18 Mayis gününden itibaren biletinial.com; 27 Mayis Cuma gününden itibaren de Tayyare Kültür Merkezi ve Kültürpark Açikhava Tiyatrosu giselerinden temin edilebilecek. Bilet fiyatlari; 50 lira ile 200 lira arasinda degisiyor. Ana sponsorumuz “Atis” olmak üzere, festivalimize destek veren tüm sponsorlarimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Aktas son olarak 7 Temmuz’dan sonraki organizasyonlarin Yunuseli Havaalanin’nda yapilacagini ve Kültürpark Açik Hava Tiyatrosu’nun dönüsüme gireceginin altini çizerek, “Bu dönüsümü yapmak zorundayiz. Burayi bir sene hiç kullanamadik. Bizim en azindan bu dönüsümü saglamamiz lazim” dedi.

Kaynak: İHA