5. Uluslararasi Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Etkinligi Basladi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde ’5. Uluslararasi Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Bulusmalari Etkinligi’ basladi.

5. Uluslararasi Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Etkinligi Basladi


Yurt içinden ve yurt disindan yazar, sair, ressam ve ögretim üyesinin katildigi ’5. Uluslararasi Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Bulusmalari Etkinligi’ Beskaza Meydanindaki Atatürk Aniti’na çiçek konulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Heyet, Fethiye Kaymakami Alper Balci ve Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca’yi makamlarinda ziyaret etti. Azerbaycan’dan gelen Sair Nazile Gültaç ve ünlü ressam Sehran Allahverdi Fethiye’deki Karabag Caddesi’ne gidip saygi durusunda bulunarak, sehitler için dua etti.

Gülseren Pars’in sunuculugunda baslayan etkinlik söylesilerle devam etti. Türk Dünyasi Edebiyat Kültür Iliskileri ile ilgili olarak Kazakistan’dan Prof. Dr. Gulnaz Fayzulla ve Prof. Dr. Elmira Alcanova konusma yapti. Türkçe üzerine ise Dr. Sami Gökmen ile yazar ve sair Bolat Ünsal konustu.

Arastirmaci yazar Ramazan Kivrak Yörük Kültürü üzerine söylesi gerçeklestirdi. Ressam Hale Küçükarslan Eralp Yusuf Has Hacip ve Kutadgu Bilig üzerine degerlendirmeler yapti. Fethiye’den Türk Dünyasina Gönül Yolculugu ve Edebiyati konusunda da söylesiler yapildi. Söylesiler ilgiyle takip edilirken, sairler siirlerini okudu. Etkinlik çerçevesinde tiyatro gösterileri yapildi, resim sergisi açildi. Etkinlikte son olarak Eser Tunçoglu’nun söyledigi türküler seyircileri costururken, yazarlar okurlari için kitaplarini imzaladi.
Kaynak: İHA