3 Dakikada En Çok Aci Biberi Yiyebilmek Için Kiyasiya Yaristilar

Antalya’nin Kumluca ilçesinde 23. Tarim ve Seracilik Festivali çerçevesinde düzenlenen aci biber yeme yarismasinda 11 yarismaci en fazla aci biberi yiyerek sampiyon olmak için mücadele etti.

3 Dakikada En Çok Aci Biberi Yiyebilmek Için Kiyasiya Yaristilar
Kumluca’da 6 Mayis’ta güres müsabakalariyla baslayan festival, degisik etkinliklerle devam ediyor. Festival etkinlikleri arasinda en çok ilgi çeken aci biber yeme yarismasi, Yörük Çadirlari yerleskesinde yapildi. Günlerdir hazirlik yapilan ve jüri üyeleri tarafindan hassas terazilerde tartilan aci biberler, 2’si kadin 11 yarismaciya verildi.

Biberlerin acisini gidermesi için domates, ayran ve su da ikram edildi. Yarismacilar 3 dakikada en fazla aci biberi yiyebilmek için kiyasiya mücadele etti.

Yapilan degerlendirme sonunda 3 dakikada 285 gram biber yiyen Adnan Arslantas birinci, 260 gram biber yiyen Özlem Yorganci ile Izzettin Bingöl ikinci ve 255 gram biber yiyen Burhan Karip ise üçüncü oldu. Kumluca Belediye Baskani Mustafa Köleoglu, dereceye giren yarismacilara ödüllerini verdi. Çocuklugundan itibaren aci biber tükettigini dile getiren yarisma birincisi Adnan Arslantas, “Çocuklugundan bu yana aci biber yiyordum. Ama bir gün seker tahlili yaptirdim. Kan sekerim yüksek çikti. Aci biberi daha fazla yemeye basladim. Daha sonra tekrar tahlil yaptirdim. Bu defa kan sekerim düsük çikti. Doktor sen ne yedin dedi.

Bende aci biber yedim dedim. Doktorum aci biber yemeye devam et dedi.

O gün bu gündür her ögün aci biber yiyorum” dedi.

Yarismada ikinci gelen kadin yarismaci Özlem Yorganci da "Önümüzdeki yil birinciligi hedefliyorum. En aci yarisma" diye konustu.

Yarismanin iki tane ikincisi vardi. Ikinci olan diger isim Izzet Bingöl; Aslinda sinirsiz aci yiyorum. Ama bu yarismada en kisa zamanda en çok aciyi yiyen kazaniyor. Kendime çok güveniyordum. Ama süre kisitlamasindan dolayi yarismada birinci olamadim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA