Zayiflama, Vücut Sikilastirma Ve Omurga Agrilarina Karsi Akin Ettiler

DIYARBAKIR – Sicak havalarla birlikte yaza hazirlanmak isteyen vatandaslar, fazla kilolari hizlica vermek için pilatese akin etti. Sportif Egitim Uzmani Çagla Demirdag Türk, zayiflama, vücut sikilastirma ve omurga agrilarina karsi yapilan pilateste karsilasilabilecek olumsuz sakatlanmaya karsi çalismalarin egitmenler gözetiminde yapilmasina dikkat çekti.

Zayiflama, Vücut Sikilastirma Ve Omurga Agrilarina Karsi Akin Ettiler
Yaz aylari yaklasirken fazla kilolarindan hizlica kurtulmak isteyenler hazirliklara basladi.

Kilo problemi ve omurga hastaliklariyla mücadele edenlerin yani sira sik vücut görünüme sahip olmak isteyen Diyarbakirlilar, pilates salonlarinin randevu defterlerinde bos yer birakmadi. Son dönemlerde en az kadinlar kadar erkeklerin de bu spora ilgi gösterdigini belirten Sportif Egitim Uzmani Çagla Demirdag Türk, pilatese kilo verme yani sira boyun, bel ve sirt agrilarindan sikayetçi olarak çözümü reformer pilatesinde aradigini kaydetti.



“Hizli kilo vermeye talep çok”

Pandemiden bu yana sporsuzlugun, hareketsizligin ve bunun akabinde beliren bazi kas rahatsizliklarin mevcut oldugunu aktaran Demirdag Türk, Mart, Nisan ve Mayis aylarinda spora talebin daha fazla oldugunu, insanlarin aklina tatil olgusunun geldigi aylar oldugunu ifade etti.

Demirdag Türk, “Talepler var, hizli bir sekilde hizli kilo vermek isteyenler de var. Ama biz, sok diyetlere çok yüklenmeleri dogru bulmuyoruz. Onu daha bilinçli bir sekilde yapiyoruz. Paketlerimiz var hem yag yakimi hem siklasma paketlerini birlestirerek insanlarin haftalik rutinini daha farkli hale getirebiliyoruz. Spor hayatimizda bir rutin olarak yemek yeme, su içme, nefes alma gibi günlük rutinlerimizin arasinda olan bir fonksiyon olsun. Sporun zaten her anlamda birçok faydasinin oldugunu biliyoruz. Reformer pilatesten yola çikarak devam edecek olursak bel, boyun fitigina, nefes düzenine, omurga, durus sikintilarina yag yakiyoruz, kaslarimiz elastiklesiyor, kaslarimiz siklasiyor, uzuyor ve güçleniyor. Tabi ki fiziki görüntümüze, ayni zamanda uyku düzenine kadar birçok noktada faydasinin oldugu bir çalisma stili diyebiliriz. Burada erkek üyelerimiz de gelip çalisabiliyorlar, bayan üyelerimiz de var, esler de gelip çalisabiliyor. O noktada bir cinsiyet ayrimimiz yok” dedi.



“Evde pilates sakatlanmaya yol açabilir”

Ev tipi olanlari cihazlarinda oldugunu hatirlatan Demirdag Türk, fakat evde sakatlanma riskleri daha yüksek olduguna dikkat çekerek egitmen esliginde sporun yapilmasi gerektigini kaydetti.

Demirdag Türk, “Evde onlari motive edecek, itecek bir unsur olmadigi için bazen yapmama durumlari olabiliyor. Ama burada öyle degil. Buraya geldiginiz zaman altmis dakikanizi mutlaka aktif bir sekilde devam ettiriyorsunuz. Karsilasacaginiz bir olumsuzluk durumunda hoca hemen size müdahale edebilecek. Bizde ekstra bilgileriniz oldugu için hani ilk aranacaklar kisisinde de kimi arayacagimizi bildigimiz için hemen bu noktada da size destegi verebiliyoruz. O noktada bir egitmenle çalismak her zaman için daha önemlidir” diye konustu.

Kaynak: İHA