Yesilyurt Belediyesi'nde Dijital Dönüsüm

Dijital Dönüsüm ve E-Imar Sistemi tanitim toplantisinda konusan Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Ilçemizde ’Dijiyurt Yesilyurt’ sloganiyla baslattigimiz teknoloji alt yapimizda ki yenileme hizmetlerimize Dijital Dönüsüm ve E-Imar programini da ekleyerek, vatandaslarimizin belediye hizmetlerinden daha hizli, kolay, etkin ve kaliteli bir sekilde yararlanmasini sagliyoruz” dedi.

Yesilyurt Belediyesi'nde Dijital Dönüsüm
Dijital degisim ve dönüsümde attigi adimlarla örnek bir vizyon ortaya koyup, bilisim alt yapisini her geçen gün yenileyen Yesilyurt Belediyesi, belediye hizmetlerine erisimi kolaylastirmak, zaman ve kaynak tasarrufu saglamak için ‘Dijiyurt Yesilyurt’ sloganiyla baslattigi teknik alt yapi dönüsüm hizmetlerine Dijital Dönüsüm ve E-Imar Sistemini de ekledi.

Yesilyurt Belediyesi Imar ve Sehircilik, Emlak ve Istimlak ile Koordinasyon Müdürlügü isbirligiyle Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Dijital Dönüsüm ve E-Imar Sistemi’ bilgilendirme toplantisinda, Yesilyurt Belediyesinin dijital dönüsüm hizmetlerine katki sunan firmalarin yetkilileri tarafindan görsel sunum destekli bilgilendirmeler yapildi.

Yesilyurt Belediyesinin dijital alt yapisini yeni teknolojik gelismelerle güçlendirdiklerini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, bölgede dijital dönüsümü gerçeklestiren ilk yerel yönetimler arasinda yer aldiklarini, belediyenin resmi internet sitesinde faaliyete geçen e-imar sistemiyle de belediyenin imar, bilgi islem ile emlak ve istimlak islemlerine ulasimi daha kolay, hizli ve kesintisiz hale getirdiklerini söyledi.



Vatandaslarin belediye hizmetlerine ulasimi kolaylastirmanin yani sira zaman ve kaynak tasarrufunu maksimum seviyeye çikartacak yenilikçi modelleri bünyelerine katmaya devam ettiklerini vurgulayan Çinar, “ Gelisen dünyamizda çagin gerekliliklerine yerine getirip teknolojik alt yapisini her geçen gün yenileyen bir belediye olarak, uygulamaya aldigimiz Dijital Dönüsüm ve E-Imar Sistemiyle birlikte bu yöndeki hizmetlerimizin boyutunu daha fazla gelistirmis oluyoruz. Dünyada son dönemlerde hizla yayilan yeni nesil belediyecilik anlayisiyla hizmetlerine bastan asagiya sekil veren bir belediye olarak, bilisim ve otomasyon çalismalarini yakindan takip edip, ülkemizin teknolojik altyapisinin izin verdigi son noktaya kadar kullanip bir dijital dönüsüm sürecini hizla baslatmis olduk. Özellikle son iki yildir dünya düzeninin degismesine neden olan pandemi süreciyle birlikte yasanan dijital dönüsüm sürecine bizlerde ayak uydurup, teknolojik alt yapimizi sürekli yeniliyoruz. 2022 yili itibariyle Dijiyurt Yesilyurt sloganini, kurumumuzun ilkeleri arasinda yer alarak, endüstri 4.0 çaginin getirmis oldugu ideal teknolojik alt yapi kullanilarak müdürlüklerimizin ve vatandaslarimizin zaman ve fiziki is yükünü minimalize etmek için dönüsüm sürecimizde; doküman yönetim sitemiyle Içisleri Bakanligi, E-belediye ve elektronik imza platformunda yerimizi alarak, kurumsal entegrasyon kabiliyetimizi zirveye tasimis olduk. Ayni zamanda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani bünyesinde devreye alinan Cografi Bilgi Sistemleri Platformunda da kurumsal dijital dönüsüm sürecine entegre olduk. Belediyemizin dijital dönüsüm platformunun mimari olusumuna yönelik yeni hizmetlerimizi bugün ki toplantimizda kamuoyuyla paylasmaktan onur duymaktayiz. Koordinasyon Isleri Müdürlügü, Emlak ve Istimlak Müdürlügü ve Imar Müdürlügümüzün ortaklasa projelendirdikleri, e-imar ve kent rehberi otomasyonlarimizla birlikte dijital platformumuzda yerimizi almis olduk. Bilisim firmalarimizin da ciddi destekleri sayesinde otomasyon üzerinden mimarimizi yükseltmis durumdayiz. Bölgemizde dijital dönüsümü gerçeklestiren ilk belediye olmanin verdigi sorumlulukla birlikte Iletisim teknolojilerinin durmaksizin ilerlemesi ve kolayliklar saglamasi çerçevesinde vatandaslarimizin zaman ve mekandan bagimsiz bir sekilde kesintisiz hizmet almasini saglayarak, dijital dünyada yerimizi almis oluyoruz ” diye konustu.

Yesilyurt Belediyesinin teknoloji alt yapisindaki dijital dönüsümler sayesinde is ve islemlerin daha hizli ve pratik olarak çözüme kavusturma imkânlari sunduklarina dikkat çeken Çinar, “ Alaninda uzman isimler tarafindan teknolojik alt yapimizda yapilan yeni degisikliklerle birlikte dilekçeden evrak takibine, emlak vergisi bildiriminden vergi ödemelerine, askida imar planindan imar durum bilgisi sorgulamaya, ruhsat basvurusundan ruhsat sorgulamaya, dilekçe kayittan bilgi edinme basvurularina kadar birçok alanda ki hizmetlerimizi internet ortamina tasimis oluyoruz. Vatandaslarimiz evlerinden ya da isyerlerinden belediyemizle ilgili is ve islemlerini daha kolay

ve hizli bir sekilde yaparak, çalismalarini daha da hizlandirmis olacaklar. Özellikle belediyemizin imar ile emlak ve istimlak hizmetlerinden yararlanan vatandaslarimiz, müteahhitlerimiz, emlakçilarimiz ve yapi denetim firmalarimiz gerekli basvuru veya bilgi alma süreçleri için belediyemize gelmek yerine web sayfamizda faaliyete geçen e-imar sistemine E-Devlet bilgileri ile giris yaparak; imar durumu basvurulari, proje onay süreçleri, parsel sorgulama, yapi ruhsati ve yapi kullanma izin belgeleri gibi tüm islemlerini daha kolay ve pratik bir sekilde yapma imkânina kavusmus oluyor. E-imar sistemi ayrica belediyemizin fiziki arsiv kapasitesine yer anlaminda ciddi avantajlar olustururken, kirtasiye giderlerimizden büyük oranda tasarruf etmemize, dolayisiyla milli servete önemli ölçüde katki sunmamizi saglamistir. Dijital dönüsümün sagladigi bu olanaklardan dolayi vatandaslarimiz zamandan, dosya ve proje çiktilarindan tasarruf ederek istedikleri evraklara elektronik ortamdan ulasabileceklerdir. Imar durumu butonuyla vatandaslarimiz artik belediyeye gelmeden kendi parsellerinin imar durumunu sorgulayabilecekler. Vatandaslarimizin imarla olan islemlerini kolaylastiracak olan E-imar uygulamasini, bugün itibariyle hizmete sunuyoruz. Bu çerçevede öncelikle belediyemizin Cografi Bilgi Sistemi altyapisinin kurulmasi konusunda birimlerimizin ellerinde bulunan kadastro, plan, hali hazir, numarataj verilerinin akillandirilip, tek bir veri tabani yapisi kurulup, sunucu bilgisayarlarimiz üzerinde çalismasini sagladik. Sistemlerimizi Bakanlik, E-devlet ve E-belediye altyapilari ile entegre hale getirmeye basladik. Bu sistemle Türkiye’nin neresinde olursa olsun insanlar bilgisayarlari, tabletleri ve telefonlari üzerinden online bir sekilde arsalarinin ve tasinmazlarinin imar durumunu sorgulayabilecekler. Vatandaslarimiz tek tik ile erisim saglayabilecekleri E-imar uygulamasina Belediyemiz internet sitesi üzerinden ulasabileceklerdir. Belediye hizmetlerimize ulasimi kolaylastiran teknolojik alt yapimizda ki bu degisikliklerin hayata geçme sürecinde büyük emek sarf eden Baskan Yardimcilarimiza, Imar ve Sehircilik, Emlak ve Istimlak ile Koordinasyon Müdürlüklerimize, mesai arkadaslarimiza, yazilim süreçlerinde destegini esirgemeyen firma yetkililerimize sahsim ve hemsehrilerim adina tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

‘Dijital Dönüsüm ve E-Imar Sistemi’ bilgilendirme toplantisina, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, belediye meclis üyeleri, belediye baskan yardimcilari, birim müdürleri, dernek, oda, birlik ve ilgili firma yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA