Van'da Istihdam Edilecek 70 Mevsimlik Isçinin Kurasi Çekildi

Van Büyüksehir Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere alacagi 70 mevsimlik isçinin kurasi noter huzurunda çekildi.

Van'da Istihdam Edilecek 70 Mevsimlik Isçinin Kurasi Çekildi
Personel alimlarini seffaflik ve liyakat esaslarina göre yapan Van Büyüksehir Belediyesi, istiraki sirketlerinden BELVAN Ulasim Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi bünyesinde 5 ay 29 gün çalistirilacak 12 kategorideki 70 isçinin kuralari canli yayinda çekildi. Basvurusu kabul edilen toplam bin 91 kisi arasinda yapilan kura çekimiyle genel beden isçisi için 21 asil ve 21 yedek, kamyon soförü için 13 asil ve 13 yedek, tir soförü için 5 asil ve 5 yedek, asçi için 5 asil ve 5 yedek, loder operatörü için 2 asil ve 2 yedek, silindir operatörü için 5 asil ve 5 yedek, finiser operatörü için 2 asil ve 2 yedek, dozer operatörü için 2 asil ve 1 yedek, otobüs soförü için 3 asil ve 3 yedek ile erkek özel güvenlik görevlisi için 7 asil ve 7 yedek ve kadin özel güvenlik görevlisi için 3 asil ve 3 yedek olmak üzere toplam 68 asil ve 67 yedek aday belirlendi.

Ayrica 2 freze (asfalt kazima) operatörü için ise 1 basvuru yapildigi için kuraya dahil edilmeden alimi yapilacagi belirtildi.

Kura çekiminde konusan Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Doç. Dr. Ali Özvan, kuralarin tamamen seffaf bir sekilde, kameralar önünde ve noter huzurunda gerçeklestigini söyledi.

Kurada ismi çikan vatandaslara hayirli olmasini dileyen Ali Özvan, “Van Büyüksehir Belediyemizin istiraki sirketlerinden BELVAN Ulasim Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi bünyesinde 5 ay 29 gün süreyle istihdam edilmek üzere alinacak olan 70 mevsimlik isçimiz için kura çekimi gerçeklestiriyoruz. Valimizin de talimatlariyla hem ihalelerimiz hem de kuralarimiz belediyemizin sosyal medya hesaplarindan canli olarak yayinlaniyor. Basvuru süresi içerisinde bizlere bin 692 adet basvuru yapilmistir. Bunlar arasinda bin 91 vatandasimiz basvuru kriterlerini saglayarak, kuraya girmeye hak kazanmistir. 601 vatandasimizin ise basvurusu kriterleri saglamadigi için kabul edilmemistir. 2 freze (asfalt kazima) operatörü için ise 1 basvuru yapildigi için basvuru kriterlerini tasiyan Mehmet Güven isimli vatandasimiz kuraya dahil edilmeden 5 ay 29 süreyle istihdam edilecektir. Yapilan kuranin kurumumuz ve vatandaslarimiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Yaklasik 1 saat 15 dakika süren kura sonucunda isimleri çikan adaylar, ayrica Van Büyüksehir Belediyesi resmi internet sitesinin duyurular kisminda da yayinlanacak.

Belediyenin Youtube, Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarindan canli olarak yayinlanan kura çekimi Van 1. Noteri Muhammed Kabukçu tarafindan gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA