Uzun Namlulu Silahli Sahislari Polis Böyle Etkisiz Hale Getirdi

Adana’da motosiklete binip uzun namlulu silahla kaçan iki sahsin polisin amansiz takibi sonucunda yakalanmasi anbean görüntülendi.

Uzun Namlulu Silahli Sahislari Polis Böyle Etkisiz Hale Getirdi
Edinilen bilgiye göre, olay, 11 Mayis saat 01.30 siralarinda Yüregir ilçesi Koza Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallede devriye görevindeyken yogun silah sesi duyan polis ekibi, bölgeyi arastirmaya basladi.

Ara sokakta plakasiz motosiklet üzerinde iki kisiyi Kalasnikof marka uzun namlulu silahla giderken fark eden polis ekibi, ‘dur’ ihtarinda bulundu. Polisin ihtarina aldirmayan süpheliler, kaçmaya basladi.

Polisin takip edip, önünü kestigi motosiklet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazanin ardindan yaya olarak kaçmaya çalisan süpheliler, çok uzaklasamadan polis ekiplerince yakalandi. O anlar bölgedeki güvenlik kamerasina yansidi.

Devrilen motosikletin çevresinde yapilan aramada ise Kalasnikof tüfek, iki bos sarjör ile kutu içinde 100 dolu fisek ele geçirildi. Silah ve mühimmatlar, olay yerinde yapilan çalismanin ardindan incelenmek üzere Adana Kriminal Polis Laboratuvari’na gönderildi. Trafikten men oldugu belirlenen motosiklet ise yediemin otoparkina çekildi. Gözaltina alinan Ibrahim Y. ile Özcan A. sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Islemlerinin ardindan saglik kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tip Birimi’ne götürülen süphelilerin, kendilerini görüntüleyen gazetecilere, “Silahi seni vurmak için tasiyordum. Özgür günlerde görüsmek üzere Miço dayi” demesi dikkat çekti. Adliyeye sevk edilen süphelilerden Ibrahim Y. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, Özcan A. ise savcilik talimatiyla serbest birakildi.

Bu arada polis, baska bir suçtan yakaladigi tek sahsi da adliyeye sevk etti.
Kaynak: İHA