Üniversite Ögrencileri TBMM'yi Ziyaret Etti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Erasmus Plus “Kentimin Sürdürülebilirliginde Söz Sahibiyim” Gençlik Projesi çerçevesinde Çevre ve Sehir Bakanligi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyareti yapildi. Proje yürütücüleri Doç. Dr. Eren Özceylan, Doç. Dr. Asli Özpolat, Doç. Dr. Ferda Nakipoglu Özsoy ve Arastirmaci Ögr. Gör. Ayca Özceylan ile ögrenci temsilcileri Çevre ve Sehircilik Bakanligi Çevre Yönetimi Genel Müdürlügünde proje ile ilgili bilgi alis-verisinde bulundu.

Üniversite Ögrencileri TBMM'yi Ziyaret Etti
Projede yer alan çevre ve atik, imar ve planlama, ulasim ve trafik ve kentsel dönüsüm komisyonlari baskanlari; Yusuf Islam Yilmaz, Evrim Besler, Hanifi Gül ve Anil Açikgöz, “Kentsel Sürdürülebilirlik Raporunu” Çevre Yönetimi

Genel Müdürlügü Genel Müdür Yardimcisi Gürsel Erul ve Daire Baskani IrdeGürtepe ile paylasti. Toplantida komisyon baskanlari, Gaziantep ili ile ilgili belirlenen sorunlari ve çözüm önerilerini sundu. Sunum sonrasi Genel Müdür Yardimcisi Gürsel Erul, üniversite ögrencilerinin böyle bir projede yer almasinin ne kadar önemli oldugunu ve ilgili konuda her türlü destegi vermeye hazir olduklarini ifade etti.

Proje komisyon baskanlarinin ilgili proje çalismasi sirasinda sekillenen yeni proje fikirlerinin de paylasildigi toplantida proje yürütücülerinden Doç. Dr. Ferda Nakipoglu Özsoy bakanligin desteginin çok önemli oldugunu belirterek, Gürsel Erul ile IrdeGürtepe’ye tesekkürlerini iletti. “Kentim için Meclisteyim” faaliyetinin ikinci gününde ise Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret eden proje ekibi, projenin amaçlarini ve proje ile yapilan arastirmalarin sonuçlarini paylasti. Proje yürütücülerinden Doç.Dr. Eren Özceylan, ögrencilerin çalismalarini paylasma imkani bulmasindan dolayi memnuniyetlerini iletti.

Proje yürütücülerinden Doç.Dr. Asli Özpolat ise “Projenin bakanlik ve meclis ziyaretini içeren faaliyeti ile politika diyaloguna destek amacina ulastigini düsünüyoruz. Projede yer alan yaklasik elli ögrencimiz ile ortaya çikan proje raporunun degerlendirilmesi bizi memnun etti. Bu ögrencilerimizin basarisidir” dedi.

Kaynak: İHA