Talas'ta Yaslilara Özel Merkez

Talas Belediyesi ilçede yasayan yaslilara yönelik Gündüz Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi yaptiracak.

Talas'ta Yaslilara Özel Merkez


Yaptigi birbirinden özel çalismalarla sosyal belediyecilikte adindan söz ettiren Talas Belediyesi, yine farkli bir projeyi hayata geçiriyor. Yukari Talas Mahallesi’nde insa edilecek Gündüz Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapimiyla ilgili Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ve hayirsever Yunus Büyükkusoglu’nun vekili Idris Yasar tarafindan protokol imzalandi.

“BÜYÜKLERIMIZ GÖNÜL RAHATLIGIYLA EMANET EDILECEK”

Baskanlik makaminda gerçeklesen protokol imza töreninde konusan Baskan Yalçin, yaslilarin bas taci oldugunu belirterek, “Bizde yaslilik hürmet makamidir. Onlara hürmet ve izzeti ikramda kusur etmemek gerekir. Bizler de esi ve kendisi çalisan olup evinde bakacak kimsesi bulunmayan vatandaslarimizin, büyüklerini gönül rahatligiyla gündüz emanet edebilecekleri bir merkezi hayata geçirmek için proje gelistirdik. Bu çerçevede Yukari Talas’in dogal güzellikleri arasinda hayirseverimiz Yunus Büyükkusoglu tarafindan yaptirilacak Gündüz Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi için vekili Sayin Idris Yasar ile protokol imzaladik. Bu merkezde büyüklerimizin bir yandan bakimlari yapilarken diger yandan da yasitlariyla sosyallesip rehabilitasyonlari saglanacak. Ilçemize hayirli olmasini diliyor, hayirseverimiz Sayin Büyükkusoglu’na tesekkür ediyorum.” dedi.



MERKEZDE NELER OLACAK?

4 bin metrekarelik arazide 1950 metrekaresi kapali olarak insa edilecek merkezde terapi odalari, yasli bakim odalari, revir, seminer odalari, resim, akil oyunlari, müzik ve el isi atölyeleri, ortak sosyallesme alanlari, fizyoterapi odasi, hipoterapi odasi, spor alanlari, yüzme havuzu ile dus gibi bölümler yer alacak.

Dogayla iç içe olacak sekilde tasarlanan merkezde yaslilar, hem fiziki olarak hem de ruhen daha saglikli sekilde günlük yasamlarini sürdürecek.
Kaynak: İHA