Sosyolog Adem Palabiyik'tan Kaftancioglu'na Sert Tepki

Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabiyik, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’nun her türlü nezaketsiz tavra ortak oldugunu ve ideolojik açidan kendisi gibi düsünmeyenlerin fikirlerine cellatlik yaptigini belirterek, “Kaftancioglu fikir cellatligi yapiyordu, hukuk sadece haddini bildirdi. Gayet normal. Onun asil derdi Müslüman bir Cumhurbaskaninin ülkemizi yönetmesidir” dedi.

Sosyolog Adem Palabiyik'tan Kaftancioglu'na Sert Tepki
Doç. Dr. Adem Palabiyik, gündeme iliskin IHA’ya yaptigi açiklamada, Canan Kafancioglu’nun devletin aleyhine olan her türlü tavri benimsedigini, bundan hiç çekinmedigini ve bazen de sinirlari asarak bu tavirlarini gerçeklestirdigini, bu sebepten de hukukun gerekeni yaptigini, bunun da bir hukuk devletinde gayet normal oldugunu ifade etti.

Palabiyik, “Kaftancioglu, anlasildigi kadariyla cani sikildigi zamanlarda eline telefonu alarak hakaret etmeyi de öncü bir motto kabul edip, istedigine hakaret içeren paylasimlar yapiyordu. Bu paylasimlar Gezi olaylari ve 15 Temmuz gecesinde de yapildi. Sonraki günlerde de yapildi. Kendisi hukuka saygi duymadigi için hukukun kendisine göre sekillenmesini isteyen bir zavalliya dönüstü. Inançli insanlara hakaret etti, lidere hakaret etti, hayat felsefesi olmadan had bildirmeye kalkti, hukukun üstünlügünü görmezden geldi ve hukukun elitlere verilmis bir hak olarak yorumlanabilecegine inandi. Hukuk, toplumsal bir olgudur, bu olgu kisiye göre degismez. Anayasa’da belirlenen hükümlerin islerligi bütün vatandaslari baglar. Anayasa’ya karsit tavir sergilendigi süreçte de birey bunun bedelini öder. Kaftancioglu, bile isteye Anayasa ve hukuku çignedi. Özgürlügün de toplumsal olarak belirli bir siniri vardir. Bu sinirlarin asilmasi halinde hukukun devreye girecegini herkes bilir. Kaftancioglu kendi dünyasina ait olmayan fikirler için tam bir fikir celladiydi, hukuk sadece üzerine düseni yapti. Kaftancioglu’nun asil derdi, Müslüman bir Cumhurbaskanina tahammül edemiyor olmasidir" diye konustu.



“Kaftancioglu’nun hocasi Kiliçdaroglu’dur, onu örnek aliyor”

Kaftancioglu’nun üslupsuzluk ve sorunlu tavirlariyla örnek aldigi ismin Kiliçdaroglu oldugunu söyleyen Palabiyik, “Kaftancioglu özellikle siyasi tavir ve tutumlarini Kiliçdaroglu ile benzer biçimde devam ettirmeye çalisiyor. Kiliçdaroglu da Cumhurbaskanina hakaret ettigi için defalarca hukuki açidan kaybetti ve Kaftancioglu da benzer bir yol izledi. Kiliçdaroglu’nun kaotik tavirlari Kaftancioglu’nda da görülüyordu. Elbette bu tavirlar yeni degildi. Yolu Kiliçdaroglu ile kesismeden önce de Kaftancioglu’nun benzer söylemleri mevcuttu. Asil sorun Kaftancioglu’nun Müslüman kimlik ile olan derdidir. Bana göre kendisi dindar kimliklerle sorunlu olan bir isimdir. Halkimiz, bir inanç simsari olan FETÖ’yü bünyesinden söküp atmasina ragmen hala FETÖ ile dindar tabani yan yana getirmeye çalisan ifadeleri mevcuttur. Kendisinin bu tavri, onun gibi düsünenlerin de benzer tavirlar içinde olmasina örnektir. Maalesef, Kiliçdaroglu bu tür kimliklerle siyasetinin sonunu getirecektir. CHP’ye rozetlerini Kiliçdaroglu tarafindan canli yayinda takilan örtülü kadinlarin da Kaftancioglu tarafindan hazmedildiginden de emin degilim. Kaftancioglu sadece din ile degil ulusalcilik ile de sorunludur. CHP içindeki Kemalist tabanin Kaftanciogu’ndan uzak durdugunu herkes bilmektedir. Hukuka uymayan bir lideri örnek alan Kaftancioglu, hukukun verdigi kararlara uymak zorunda kalacaktir” dedi.

Kaynak: İHA