Sosyal Bilimler Lisesi'nden Örnek Davranis

Kayseri’de bulunan bir lisede geleneksel olarak düzenlenen ‘Kan Ver Can Ver’ etkinliginde, okul yönetimi ve ögrenciler kan bagisinda bulundu.

Sosyal Bilimler Lisesi'nden Örnek Davranis
Melikgazi ilçesinde bulunan Kilim Sosyal Bilimler Lisesi’nde geleneksel kan verme etkinligi düzenlendi.

Yaklasik 8 yildir ‘Iyilik ve kan vermek sizin kaninizda var’ slogani ile düzenlenen etkinlikte okul yönetimi ve ögrencilerin yani sira 18 yasini geçmis vatandaslar da katilarak kan bagisinda bulundu. Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Bülent Kaya, kan vermenin çok önemli oldugunu belirterek, bu sene hedeflerinin 72 ünite kan oldugunu söyledi.

Ihtiyaç sahiplerine yardimci olabilmek için kan bagisinin çok önemli oldugunu söyleyen Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Bülent Kaya; “Kilim Sosyal Bilimler Lisesi olarak geleneksel kan bagisi kampanyamizi devam ettiriyoruz. Geçen sene pandemiden dolayi 48 ünite kan vermistik, bu sene bunu biraz daha yükseltmek istiyoruz. Mahalledeki vatandaslarimizla, ögretmenlerimizle ve ögrencilerimizle böyle bir etkinlik düzenledik. Bu seneki hedefimiz 72 ünite kan vermek. Kizilay yetkilileri ile iletisime geçtikten sonra farkindalik olsun diye ögrencilerimizle ‘Kan Ver Can Ver’ kampanyasini düzenledik. Bu etkinlik 8 yildir yaptigimiz bir sey ama pandemi döneminde biraz ara vermistik. Geçen yil da pandeminin el verdigi sartlarda yapmistik, bu sene tekrardan biraz daha fazla katilimla yapmak istiyoruz. Mahallemizde 18 yasini geçmis vatandaslarimiz, ögretmenlerimiz, ögrencilerimiz, idarecilerimizin hepsini kan vermek için okulumuza davet ediyoruz. Etkinlik sloganimiz ‘Iyilik ve kan vermek sizin kaninizda var’. Kan verdiginiz takdirde ihtiyaç sahibi insanlara çok kisa sürede ulasiyor. Farkindalik olsun, bu sene kanimizi verelim. Kanimizi ve canimizi paylasalim” dedi.

11. Sinif Ögrencisi Haydar Can Tepeci ise, “Kan verdim ve kendimi iyi hissediyorum. Bir sikintim yok ve zaten bunu okul olarak düzenli yapiyoruz her yil. Insanlara yardim edebilmek ve hayatlarini kurtarabilmek için kan önemli bir deger tasiyor. Biz de üzerimize düsen vazifeyi yapiyoruz” ifadelerini kullandi. Matematik Ögretmeni Abdullah Örnek de, “Bunun çok anlamli bir etkinlik oldugunu düsünüyorum. Okulumuz her sene bu etkinligi yapiyor ve ben de her sene burada kan vermis oluyorum. Kan ihtiyaci sürekli olan bir sey ve bütün vatandaslari kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA