Sifir Atik Köyü'ne Ögrencilerden Yogun Ilgi

Canik Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Sifir Atik Köyü Projesi ögrencilerden yogun görüyor.

Sifir Atik Köyü'ne Ögrencilerden Yogun Ilgi
Canik Belediyesi tarafindan atik malzemelerin ürüne dönüstürülmesiyle kurulan Sifir Atik Köyü Projesi ögrencilerden yogun görüyor. Canik Belediyesi ve Bir Adim Dogal Yasam Dernegi is birligiyle düzenlenen etkinlikte dört farkli okuldan gelen ögrenciler Sifir Atik Köyü’nde olusturulan dönüsüm seralarinda “ata tohum” ekimi yapti. Etkinlige Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Canik Ilçe Milli Egitim Müdürü Zahit Köseoglu, Bir Adim Dogal Yasam Dernek Baskani Emrah Aksu, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kocatepe Ilkokulu, Cahit Zarifoglu Ilkokulu, Fatih Ortaokulu, Çatalçam Polis Abla Ilkokulu’ndan yaklasik 130 ögrencinin katilim gösterdigi etkinlikte ‘ata tohumu’ ekimi yapilan seralar okullara teslim edildi. Böylece Sifir Atik Köyü’nde düzenlenen etkinlikte her okul kendine ait bir seraya kavusmus oldu.

Her okulun bir serasi var

Canik Belediyesi tarafindan Samsun Millet Bahçesi’nde kurulan Sifir Atik Köyü’nde gerçeklestirilen etkinlikte ögrenciler atik malzemelerden üretilmis Geri Dönüsüm Müzesi hakkinda bilgi aldi. Bir Adim Dogal Yasam Dernek Baskani Emrah Aksu’nun ata tohumu hakkinda bilgilendirmesinin ardindan ögrenciler Sifir Atik Köyü içerisinde yer alan tarla ve sera alanlarinda fidan dikimi ve tohum ekimi yapti. Etkinligin öneminden bahseden Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Ögrencilerin dogal yasam alanlarinda egitim görmelerini saglamak, onlara teoride kalmayip uygulamali olarak ögrenecekleri ortamlar hazirlamak ve sorumluluk bilinci kazandirmak amaciyla bu seralari çocuklarimiza teslim ediyoruz. Her okulumuzun burada kendine ait bir serasi olacak. Ögrencilerimiz burada ektikleri tohumlarla bitki yetistirecek” diye konustu.



Ögrenciler doyasiya eglendi

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Canik Ilçe Milli Egitim Müdürü Zahit Köseoglu, çocuklarla birlikte önceden hazirlanmis tohum toplarini yesil alanlara firlatti. Tohum toplarini toprakla bulusturan bu eglenceli etkinligin ardindan Baskan Ibrahim Sandikçi ve diger katilimcilar ögrencilerle halat çekme yarismasi yapti. Ögrencilerin doyasiya eglendigi etkinlikler yüz boyamasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA