Sehit Aileleri Ve Gaziler Valiliyi Dakikalarca Ayakta Alkisladi

Afyonkarahisar’da sehit aileleri ve gaziler, Cumhurbaskanligi kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiligi’nden, Kayseri Valiligi’ne atanan Vali Gökmen Çiçek’e veda ziyareti gerçeklestirdi. Duygu dolu anlar yasanan ziyarette Vali Gökmen Çiçek, sehit aileleri ve gazilere seslenerek; “Beni Kayseri’de yalniz birakmayin” dedi.

Sehit Aileleri Ve Gaziler Valiliyi Dakikalarca Ayakta Alkisladi
Yaklasik 100 sehit ailesi ve gazinin katildigi veda ziyaretinde Vali Çiçek’i sehit aileleri ve gaziler ayakta karislayarak dakikalarca alkisladi. Vali Gökmen Çiçek yaptigi açiklamada hayatinin en zor konusmalarindan birini yapacagini ifade ederek “Afyonkarahisar’a ilk geldigim gün ilk ziyaretimi sehit ailesini yapacagim, dualarini alacagim ve basarili olacagim dedim. Yeter ki bana sehit aileleri dua etsin. O zaman her seyin daha kolay olacagina imanim tamdi. Sizler bana öyle bir dua ettiniz ki, biz öyle bir sahip çiktiniz ki, bir evladiniz bir çocugunuz bildiniz. 2 yil çok hizli bir sekilde geçti. Ben hep sunu diyorum. Eger sizler (sehit aileleri ve gaziler) haklarinizi helal etmezseniz hiç vallahi billahi hiç birimizin yasamaya hakki yok. Eger siz dua ederseniz önümüzdeki bütün engeller asilir. Siz böyle dimdik durdugunuz sürece bu memlekete hiç bir sey olmaz. Valisi de sahip çikar, kaymakami da, polisi, askeri de. Sehit aileleri ve gaziler bu vatanin gerçek sahipleri.” dedi.



Hayatim boyunca size bir evlat olacagim

Vali Çiçek, sehit aileleri ve gazilere söz vererek konusmasini söyle sürdürdü:

“Hayatim boyunca size evlat olacagim. Eger size hayirli bir evlat olmazsam Allah bizi kahretsin o kadar net söylüyorum. Bana bir söz verin her birinizi Kayseri’de misafir etmek istiyorum. Allah rizasi için beni orada yalniz birakmayin.”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Afyonkarahisar Subesi Baskani Ismail Kumartasli da, Vali Çiçek’in Afyonkarahisar’dan bu kadar çabuk ayrilacagini tahmin etmediklerini ifade ederek: “Siz bu iki yil içerisinde bize abi oldunuz, baba oldunuz. Annelerimize, babalarimiza evlat oldunuz. Dernegimizde Gökmen Çiçek ismi zikredildigi zaman ailelerimizin gözlerinin biraz olsun güldügü anlardan bir tanesiydi sizin adinizin geçti anlar. Biz sizden memnunduk, Allah razi olsun” dedi.

Konusmalarin sonunda Baskan Kumartasli, Vali Çiçek’e fahri üyelik takdim etti. Daha sonra Anitpark’ta Vali Çiçek ile vedalasan sehit aileleri duydu dolu anlar yasadi.

Günün anisina toplu fotograf çektirilmesi ile program son buldu.
Kaynak: İHA