Rektör Çomakli, Açikögretim Sisteminin 40.Yili Etkinliklerine Katildi

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Anadolu Üniversitesi tarafindan düzenlenen Açikögretim Sistemi’nin 40.Yili Etkinliklerine katilmak üzere Eskisehir’e geçti.

Rektör Çomakli, Açikögretim Sisteminin 40.Yili Etkinliklerine Katildi
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ile birlikte etkinliklerde yer alan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, program baglaminda düzenlenen “Pandemi Sonrasi Yüksekögretimde Dijitallesme: Beklenen Degisim ve Dönüsüm Süreçleri” paneline katildi.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in baskanliginda gerçeklesen panelde, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Istanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak panelist olarak yer aldi.

Baskan Özvar: “Hedefimiz, Egitimde Açik, Uzaktan ve Hibrit Modellerini Çesitlendirmek”

Panelde konusan YÖK Baskani Özvar Türkiye’de 3 üniversitede egitim verilen açikögretim payinin hem ön lisans hem de lisans düzeyinde oldukça yüksek oldugunu belirterek, ön lisans düzeyinde açikögretim payinin 2020-2021 ögretim yilinda %73 olduguna isaret etti. Lisans düzeyinde ise yine açikögretimin payinin %52 oldugunu aktaran Özvar, ana hedefin egitimde açik, uzaktan ve hibrit modellerini çesitlendirmek olduguna vurgu yapti.

Panelist olarak katilimcilara seslenen Rektör Çomakli ise, Atatürk Üniversitesi Açikögretim Fakültesinin Bakanlar Kurulu karariyla 2010 yilinda kuruldugunu belirterek, Türkiye’de açikögretim alaninda egitim veren 3 üniversiteden biri olmaktan gurur duyduklarini söyledi.



“Açikögretim Fakültemiz 500 Bine Yakin Ögrenciye Hizmet Veriyor”

Açik ve Uzaktan Ögretim Fakültesinin ilk mezunlarini 2012-2013 Egitim-Ögretim Yilinda verdigini hatirlatan Prof. Dr. Çomakli: “Fakültemiz bünyesinde 13 lisans, 4 lisans tamamlama ve 30 önlisans bölümü olmak üzere toplam 47 program, 500 bine yaklasan ögrencimizle birlikte yürütülmektedir. Amacimiz, “Hayatin Hizmetinde Hep Ileriye” sloganiyla yasam boyu ögrenimi benimseyen, vatandaslarimiza yüksek teknolojiye dayali tasarim ve inovasyon tekniklerini kullanarak uzaktan egitim firsati sunmak ve nitelikli bireyler yetistirmektir. Ayni zamanda da egitim-ögretim kalitesiyle öncelikli ve tercih edilebilir, uluslararasi standartlardaki egitim ve ögretim metotlari uygulayan öncü bir açikögretim fakültesi olmaktir” dedi.

Rektör Çomakli: “Ögrenciler Için Erisilebilir Bir Egitim Ortami Sunma Gayreti Içerisindeyiz”

Pandeminin ülkemizde ortaya çikisindan bu yana geçen süreçte nitelikli egitimden ödün vermeden ülke yüksekögretimine hizmet etmeye devam ettiklerini hatirlatan Rektör Çomakli, Atatürk Üniversitesinin birçok alanda oldugu gibi “uzaktan ve açiktan egitim” konusunda da adindan söz ettiren kurumlar arasinda yer aldigini yapmis oldugu uygulamalarla gösterdigini dile getirdi. Ögrenciler için erisilebilir bir egitim ortami sunabilmek için büyük gayret sarf edildigini aktaran Rektör Çomakli, pandemi dönemi uzaktan egitim sürecinde kazanilan tecrübenin pandemi sonrasi sürece aktarilarak elde edilen basarinin sürdürülebilmesi için yogun bir gayret içerisinde olduklarini ve bu çerçevede pandemi sonrasi yeni döneme yön verme konusunda tüm ögretim elemanlari ve ögrenciler ile Atatürk Üniversitesinin üstlenecegi öncü rollere katki saglamaya devem edeceklerinin altini çizdi.
Kaynak: İHA