PAÜ Gölbahçe, Gönüllü Ögrencilerin Destegi Ile Temizlendi

Pamukkale Üniversitesi yerleskesi içerisinde bulunan Gölbahçe, gönüllü ögrencilerin destegiyle temizlendi. 10 gün süren çalismalarda, ögrenciler daha sonra yesil alanlardan 4 boyunca yaklasik 55 poset çöp topladilar.

PAÜ Gölbahçe, Gönüllü Ögrencilerin Destegi Ile Temizlendi


Denizli Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, DESKI ve Pamukkale Üniversitesi Yapi Isleri ve Teknik Daire Baskanligi bünyesinde yapilan düzenleme ve temizleme çalismalarina Pamukkale Üniversitesi Hayvanlari Anlama Toplulugu ve Genç Yesilay Ögrenci Topluluklari da destek verdi. Nisan ayinda baslayan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kinikli Merkez Yerleskesi içinde yer alan Gölbahçe mevkiinde gerçeklestirilen düzenleme ve yenileme çalismalarina “Bizim olani koruyacak ve temiz tutacak olan yine bizleriz” diyen Hayvanlari Anlama Toplulugu ile Genç Yesilay Toplulugu ögrencileri de gönüllü olarak katildi.

Temizleme çalismalarinda ögrenciler ilk olarak gölde yasayan 6 kaplumbaga 2 kurbaga ile bin 300’den fazla baligi baska bir alana tasidilar. PAÜ Yapi Isleri ve Teknik Daire Baskanligi personeli, Denizli Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Baskanligi personeli, DESKI ile gönüllü ögrenciler göldeki olusan kirliligi vidanjör yardimiyla çekip tankerlerle gölde yikama gerçeklestirdi. 10 gün süren çalismalarda ek olarak, fiskiye motorlari ve gölün aydinlatma sistemleri yenilendi. Su degirmeni bakimdan geçirildi ve boyandi.

Gönüllü ögrenciler daha sonra 4 gün boyunca göl çevresindeki yesil alan basta olmak üzere Teknoloji Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, PAÜ Spor Merkezi, Konukevi, Pamukkale Teknokent ve Mediko bölgelerinden yaklasik 55 poset çöp topladilar.
Kaynak: İHA