Özdemir, Dogu Türkistan Davasinin Temsilcileri Ile Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Ismail Özdemir, Kayseri’de yasayan Dogu Türkistan davasinin temsilcileri ile bir araya gelerek MHP Genel Baskani Dr. Devlet Bahçeli’nin selamlarini iletti.

Özdemir, Dogu Türkistan Davasinin Temsilcileri Ile Bir Araya Geldi


MHP Genel Baskan Yardimcisi Ismail Özdemir, MHP Il Baskani Adnan Incetoprak ve MHP Il Yöneticileri, Bagimsiz Dogu Türkistanlilar Dernegi Baskani Sadullah Dogutürk, Dernegin Onursal Baskani Erkin Beg Uygurtürk ve Dogu Türkistan davasina ömrünü harcayan merhum Mehmet Cantürk’ün oglu Kul Ahmet Cantürk ile bir araya geldi.

Özdemir, toplantida Türkiye’de ve Kayseri’de yasayan Dogu Türkistanlilar’in yasadigi sikintilar ve gelismelerle ilgili olarak Dogu Türkistan davasinin temsilcileri ile görüs alisverisinde bulundu. Kayseri’ye bir süre önce gelen Uygurlarla ilgili olarak da bilgiler alan Özdemir, "Dogu Türkistanli, kiymetli soydaslarimiz Uygur kardeslerimizin bizim gönlümüzde ayri bir yeri vardir. Uygur Türklerinin hüznü yüregimizdedir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskanimiz, Bilge Liderimiz Sayin Devlet Bahçeli’nin sizlere selamlarini getirdim. " diyerek, Türklük ve Türkiye merkezli olarak Dogu Türkistanlilarin hakkaniyetle temsil edilmeleri konusunda da gereken her türlü destegi vereceklerini belirtti.

Kaynak: İHA