OMÜ Ve UBT Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) ve Kosova’nin önde gelen üniversitelerinden UBT (Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi) arasinda is birligi protokolü imzalandi.

OMÜ Ve UBT Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi
UBT Rektörlügünde gerçeklesen törende, protokole Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve ev sahibi üniversite Rektörü Prof. Dr. Edmond Hajrizi imza atti. Anlasmayla iki üniversite arasinda egitim, kültür ile arastirma ve gelistirme alaninda is birligini gelistirecek çalismalarin yapilmasi ve her iki üniversitenin sahip oldugu akademik birikimin ve personel deneyimin karsilikli olarak paylasilmasi amaçlaniyor.

Imzalanan anlasmayla akademik personel ve ögrencilerin degisiminin yani sira yapilan akademik çalismalarin ortak kullanima açilmasi hedefleniyor. Ayrica egitim, kültür ile arastirma gelistirme alanlarinda her iki kurumu tesvik edecek çalismalarin yapilarak mevcut iliskilerin gelistirilmesi planlaniyor.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ziyaret sirasinda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Uluslararasi Iliskiler Birimi Baskani Prof. Dr. Mustafa Said Kursunoglu da eslik etti.
Kaynak: İHA