Motosiklet Kazasinda Oglunu Kaybeden Annenin Yürek Yakan Feryadi

Manisa’da 2 yil önce kullandigi motosikletle otomobile çarparak hayatini kaybeden 22 yasindaki Süleyman Emre Çelik’in annesi Ilknur Çelik, gözyaslari içerisinde motosiklet kullananlari uyardi. Anne Çelik, "Motor çok tehlikeli, ne kadar kaskinizi da taksaniz. Siz dikkat etseniz de baskalari dikkat etmiyor. Benim halimi görüyorsun, kuzum 22 yasinda toprak oldu" dedi.

Motosiklet Kazasinda Oglunu Kaybeden Annenin Yürek Yakan Feryadi
Manisa’nin Yunusemre ilçesine bagli Güzelyurt Mahallesinde 5 Temmuz 2020’de önce kullandigi 26 GF 153 plakali motosikletle otomobile çarpan 22 yasindaki Süleyman Emre Çelik hayatini kaybetti. Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü 3. sinif ögrencisi Süleyman Emre Çelik’in hayatini kaybettigi kazaya iliskin yargilama sürecinde 34 BNK 123 plakali otomobil sürücüsü Burcu B.’ye 2 yil 6 ay hapis cezasi verildi.

Ceza, 18 bin 200 lira para cezasina çevrildi.

Manisa Il Emniyet Müdürü Yardimcisi Ilker Çetinkaya ile birlikte Trafik tescil ve Denetleme Sube Müdürü Münire Düzenli, Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürü Güner Baki Trafik Haftasi çerçevesinde emniyet teskilati olarak aileyi ziyaret etti.

Ziyarette gözyaslarini tutamayan anne Ilknur Çelik, motosiklet kullananlari uyardi. Anne Çelik, "Motor açik oldugu için kazalar ölümle sonuçlanabiliyor maalesef. Benim yavrum gibi bir daha canlar gitmesi. ’Amerika’ya gidecegim diyordu, ’Orada master yapacagim’ diyordu. Hayalleri çoktu. Hiç asilik yapmadi. Bir kere sözümüzden çikmadi. Sadece motor konusunda söz dinlemedi. O da Allah tarafindan iste. Gene de almadik ona motoru. Yavrumun kaderi. ’20 yasina geldim siz karisamazsiniz bana’ deyip aldi motoru. Çok tehlikeli. Ne kadar kaskinizi da taksaniz benim yavrum 22 yasinda topragin altina girdi. Baska annelerin yüregi yanmasin. Dinleyin annenizi babanizi motor istemeyin. Siz dikkat etseniz de karsinizdaki dikkat etmiyor. Kuzum 22 yasinda toprak oldu. Kaderidir kuzumun. Allah inancimiz var" dedi.

Bütün motor kullanicilarinin kurallara dikkat etmesini isteyen baba Halil Çelik, "Herkes motor koruyucu ekipmanlarini herkes alsin. Kasklarini ve özellikle boyunluklarini mutlaka bulundursunlar. Kask olsa da boyun kirilabiliyor. Benim çocugum da o yüzden hayatini kaybetti. Boyunluk da önemli"

Kurallarin insan hayatini korumak için oldugunu hatirlatan Manisa Il Emniyet Müdürü Yardimcisi Ilker Çetinkaya, "Ne eksik ne fazla kurallar insanlarin yasami içindir. Toplulukta uymamiz gereken kurallar da hepsi canimiz ve malimiz için. Bu yolda canlar gitmesin. Ailelerimizi bilinçlendirmek gerekiyor. ’Motor verdik isler bitti’ seklinde degil. Bunun sonuçlari olabiliyor. Hayatlar degisebiliyor. Ailemize de buradan bas sagligi diliyoruz. Diger ailelerimize de bas sagligi diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA