Mesudiye'ye Hayvan Organize Ihtisas Bölgesi Müjdesi

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, hayvanciligin her geçen gün gelistigi Mesudiye ilçesinde Hayvan Organize Ihtisas Bölgesi açilacagini ve besi için de büyük bir yem fabrikasi kurulacagini açikladi.

Mesudiye'ye Hayvan Organize Ihtisas Bölgesi Müjdesi
Baskan Güler, Mesudiyeli muhtarlarla yaptigi toplantida yaptigi açiklamada, ilçeye 25 bin hayvan kapasiteli Hayvan Organize Ihtisas Bölgesi ile yem fabrikasi müjdesi verdi. Baskan Güler, hayata geçirilen yatirimlari isaret ederek, “Devlet kusu Mesudiye’nin basina konmus oluyor. Istiyoruz ki bir yandan geliriniz artsin bir yandan da gurbete çikmak yerine gurbettekiler buraya gelsin. Gurbet türküleri söylemeyin gelin burada hep birlikte neseli türküler söyleyelim” dedi.



“Ilçeye 60 milyon liralik alt yapi yatirimi yaptik”

Gece gündüz çalisarak Mesudiye’ye önemli yatirimlarin kazandirildigini ifade eden Baskan Güler, ilçeye 60 milyon liralik alt yapi yatirimi yapildigini kaydetti.

Baskan Güler konusmalarini söyle sürdürdü:

“Bizler sizler için gece gündüz çalisarak güzel çalismalar ortaya koymaya çalisiyoruz. Mesudiye’nin alt yapisi için 60 milyon liralik yatirim yaptik. Dereyolu diye bilinen Karadeniz-Akdeniz yolunu benim bakanligim döneminde hem Topçam Baraji’na ulasmak için yaptik. Tünelleri de yaparak yolu hizmetinize açtik. Daha evvel 4.5 saatte gidilen Mesudiye’ye simdi 1 saate gidilebiliyor. Bu da size büyük bir katki. Bunun bir de söyle güzel bir tarafi var Akdeniz-Karadeniz yolu oldugu için artik 6 saatte İçel’e iniyorsunuz. Bu Mesudiye için çok büyük bir avantaj. Ithalat ihracat da oradan yapilmis olacak. Dedelerimizin hayal ettigi projeydi. Bunu Allah bize nasip etti.”

“Mesudiye tarim ve hayvanciligin merkezi olacak”

Baskan Güler Mesudiye’nin tarim ve hayvanciligin merkezi olacagini ifade ederek, ilçeye yeni yatirim müjdeleri verdi. Baskan Güler, “Ilçeye dev proje müjdelerimiz var. Yavsan göletini yapacagiz ve sizin su probleminiz tamamen çözülmüs olacak. Birde Hayvan Organize Ihtisas Bölgesi açiyoruz. Önce orada 15 bin hayvan olacak. Ikinci etapta bu sayi 25 bine çikacak. 1500 kisiye de istihdam saglayacak. Burada hayvan hastanesi et entegre tesisi, biyogaz üretimi ayni zamanda da büyük bir besicilik tesisi olacak. Mesudiye tarim ve hayvanciligin merkezi olacak. Besi için de oraya büyük bir yem fabrikasi kuruyoruz. Yani devlet kusu Mesudiye’nin basina konmus oluyor. Istiyoruz ki bir yandan geliriniz artsin bir yandan da gurbete çikmak yerine gurbettekiler buraya gelsin. Gurbet türküleri söylemeyin gelin burada hep birlikte neseli türküler söyleyelim" diye konustu.



“Kuvveti sizden aliyoruz”

Mesudiye Belediye Baskani Isa Gül de hayata geçirilen yatirimlarin öncüsü oldugu için Baskan Güler ve ekibine tesekkür etti.

Baskan Gül, “Mesudiye olarak tarim ve hayvancilikta öncü güç olarak kuvveti sizden aliyoruz. Türkiye’de örnek model olan büyük bas hayvan otelimizde bu sene 300’e yakin hayvani agirladik. Artik insanlar bizde gördügü için daha rahat hayvancilik yapiyor ve hayvanlarini bize birakabiliyorlar. Hayvancilik Organize Bölge Sanayi Projesi Mesudiye’de sevinçle karsilandi. Mesudiye ilçemize sürekli pozitif ayrimcilik yapan havaalani, Karadeniz Akdeniz yolu, üniversite gibi yatirimlara öncülük eden ve 3 yil önce ‘Arkadaslar gida konusunda tedbirli olun’ diyerek Düsünen Üreten Yarisan Ordu düsüncesini hep birlikte hayata geçirmemizi saglayan Sayin bakanimiz ve ekibini tebrik ediyor çalismalarinda basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA