Memleket Partisi Genel Baskani Ince'den, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan'a Ziyaret

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan’i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Memleket Partisi Genel Baskani Ince'den, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan'a Ziyaret
Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince ve beraberindeki heyet, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan’i, Yeniden Refah Partisi Genel Merkez binasinda ziyaret etti. Yaklasik 1 saat süren görüsmenin ardindan iki lider ortak basin açiklamasi yapti. Muharrem Ince, “Gida enflasyonun dünyada ortalamasi yüzde 30 iken Türkiye’de gida enflasyonun yüzde 90, herkesin konustugu, dertli oldugu bu konuyu biz partimizde bir çalisma yaptik. Bu çalismayla 100 maddelik öneriler siraladik. Bunun içinde bitkisel üretim, hayvansal üretim, et, süt, su, tarla, mera sera olan önerilerimizi rapor halinde derledik ve Türkiye’deki seçime girme hakkini elde etmis bütün siyasi partilerin genel baskanlarina bir mektup yazdik. Dedik ki: ’Biz size görüslerimizi anlatmak istiyoruz. Bunlar mutlak dogrular degildir, tartismaya açiktir, eksigi gedigi vardir. Ama dogrulari da vardir, kullanilmasi gerekenler vardir. Bunu 85 milyona açiyoruz, bütün siyasi partilere açiyoruz. Yanildigimiz yerleri birlikte düzeltelim ama bu sorunu birlikte çözelim’” ifadelerini kullandi.

"Bugün Türkiye’de faiz ödemelerinin toplaminin milli gelire orani yüzde 31’e çikmistir"

Türkiye’de gündemin birinci maddesinin ekonomik sorunlar oldugu ifade eden Erbakan, “Bugün Türkiye’de faiz ödemelerinin toplaminin milli gelire orani son 4 ay içerisinde yüzde 31’e çikmistir. 4 ay önce yüzde 19 iken bugün yüzde 31’e gelmistir. 4 ay önce toplam borcun ana para ve faizle birlikte milli gelire orani yüzde 57 iken bugün geldigimiz nokta da yüzde 70’ e çikmistir. Toplam borcumuz ana para ve faizle birlikte mili gelirimizin yüzde 70’ini olusturuyor. Bu sadece bugünün degil, gelecegimizin dahi ipotek altina alindiginin çok aci bir göstergesidir. Eger bu hizla giderse çok kisa bir süre içerisinde borcumuz milli gelirimizi asacak”

degerlendirmesini yapti.

"Bagimsiz arastirmacilarin ve akademisyenlerin ortaya koydugu enflasyon orani yillik yüzde 156"

Enflasyonun yüzde 70’e, üretici enflasyonun yüzde 121’e, gida enflasyonun yüzde 89’a dayandigini belirten Erbakan, “Bagimsiz arastirmacilarin ve akademisyenlerin ortaya koydugu enflasyon orani yillik yüzde 156. ‘2023’te tek haneli enflasyona getirecegiz bu ülkeyi’ diyenlerin 2023’e ramak kala getirdikleri nokta ortadadir. Bir yandan Hazine ve Maliye Bakani basta olmak üzere iktidar yetkilileri: ‘Efendim bütün dünyada son 40 50 yilin en yüksek enflasyonlari var, Amerika ve Avrupa enflasyondan kiriliyor’ diyorlar ancak bu örnek verdikleri ülkelerde yillik enflasyon yüzde 6-7 hadi bilemediniz yüzde 8 seviyesindedir. Bunlarin pek çogunda yillik enflasyon bizim aylik enflasyonumuzun üzerinde. Türkiye enflasyon bakimindan Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) gerçeklerle bagdasmayan resmi enflasyon bakimindan dahi Ekonomik Kalkinma ve Is birligi Örgütü (OECD), G 20 ve Avrupa Birligi ülkeleri arasinda 1’inci, dünyadaki 189 ülke arasindan 6’inci siradadir” diye konustu.

Kaynak: İHA