Mayis'ta Küçük Balikçilara Hamsi Süprizi

Büyük tekneler için 15 Nisan’da baslayan av yasaginin ardindan Karadeniz’e açilan kiyi balikçilari aralarinda hamsi olmak üzere avladiklari çesit baliklarla tezgâhlari renklendirdi.

Mayis'ta Küçük Balikçilara Hamsi Süprizi
Trabzon’da kiyi balikçilarin aglarina takilan hamsi kilosu 60 TL’den satilirken, özellikle Mayin ayinin ortalarina dogru görünen hamsi sasirtti. Trabzon balik halinde hamsinin yani sira 6 kiloluk kalkan baligini görenler saskinlik yasarken, diger balik çesitlerinin de bol olmasi balikçilarin yüzünü güldürdü.

Hamsiyi gören sasiriyor

Balikçilardan Ahmet Çogalmis, Trabzon’da kiyi balikçilarin aglarina takilan hamsiyi kilosunu 60 TL’den sattiklarini belirterek yaklasik 2 aylik aranin ardindan tezgahlarda ilk kez bu kadar farkli balik çesidinin yer aldigini söyledi.

Mayis ayinda tezgahta yer alan taze hamsinin müsterileri sasirttigini belirten Çogalmis “15 Nisan’da büyük tekneler için baslayan av yasaginin ardindan su an kiyi balikçilarin getirdigi barbun, istavrit ve mezgit tek dük az da olsa avladiklari hamsiyi satiyoruz. Kiyi balikçilari denize atiklari aglara 5-10 kilo kadar hamsi takiliyor. Bu dönemlerde hamsinin olmasi pek normal olan bir durum degil ancak az da olsa kiyi balikçilarin aglarina takiliyor kilosunu 60 TL’den satiyoruz. Yaklasik iki ay üzerinde ilk kez tezgahlarimiz renklendi. Vatandaslar tezgâhta taze hamsiyi görünce sasiriyor, soklu hamsi diye tepki gösterenler bile oluyor. Vatandas genelde 15 Nisan’dan sonra hamsiyi yasak biliyor ancak kiyi balikçilarina serbest oldugu için az da olsa aglarina takiliyor” dedi.



Kalkan baligi 2 bin TL alicisini bekliyor

Balikçilardan Mehmet Can Örseloglu, tezgahta yer alan 6 kiloluk kalkan baliginin 2 bin TL’ye alicisi bekledigini ifade ederek “Nisan 15 itibariyle büyük tekneler için av yasagi basladi.

Su an kiyi balikçilarin getirdigi baliklari satiyoruz. Bu siralar balik bol diyebiliriz ancak bu bolluk ne kadar daha sürer görmek lazim Günlük taze balik vatandaslara sunmaya devam ediyoruz. Tezgâhlarimizi genelde istavrit, barbun, mezgit, kalkan, yesil izmarit, çupra, levrek, somon, alabalik olmak üzere onun üzerinde balik çesidimiz var. Dolayisiyla su an denizin bolluk dönemi diyebiliriz. Fiyatlar günden güne arz ve talebe göre degisiyor. Barbun 60 TL, istavrit 40 TL, mezgit 70-120 TL, somon 50-60 TL, alabalik 50 TL, kalkan 350 TL, levrek 100 TL, çupra 90 TL. Kalkan Baligi Trabzon’da avlandi fazla miktarda yok. Tezgâhlarimizda 1-2 tane bulunduruyoruz. Tezgâhtaki kalkan 6 kilo geliyor. Kilosu 350 TL toplam fiyati 2 bin 100 TL, alici olursa 2 bin TL’ye satabiliriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA