Mahallenin Sagligi Onlardan Soruluyor

Sivas Eczaci Odasi Baskani Bahadir Eren, Eczacilar Haftasi dolayisiyla yaptigi açiklamada mahallelinin sagliginin kendilerinden soruldugunu söyledi.

Mahallenin Sagligi Onlardan Soruluyor
Sivas’ta Eczacilik Haftasi dahilinde Atatürk Anitina çelenk birakildi. Programa 37.Bölge Sivas Eczaci Odasi Baskani Bahadir Eren ve oda yönetimi ve oda üyeleri katildi.

Saygi durusu ve istiklal marsinin ardindan çelek sunum töreni gerçeklestirildi.

Toplu fotograf çekimini ardindan basin mensuplariyla kahvalti programina geçildi.

“Mahallenin Sagligi Bizden Sorulur”

Kahvalti programinda konusma yapan Sivas Eczaci Odasi Baskani Bahadir Eren, “Ülkemizde modern eczaciligin temellerini olusturan ilk eczacilik sinifinin kuruldugu ve ilk eczacilik dersinin verildigi tarih olan 14 Mayis 1839’dan bugüne tam 183 yil geçti. Eczacilik mesleginin ülkemizde bilimsel bir nitelik kazandigi gün olan 14 Mayis, eczacilik günü ve bayrami olarak kutlanmaktadir. Meslekî tarihimizde çok özel bir yere sahip olan bugünü, Türk Eczacilari Birligi olarak bölge eczaci odalarimiz, eczaci kooperatiflerimiz, eczacilik fakültelerimiz ve 44 bin eczacimiz ile birlikte kutlamanin kivancini yasiyoruz. Toplum sagliginin korunmasi ve gelistirilmesi, daha nitelikli bir saglik hizmeti sunulmasi ve daha iyi bir saglik ortaminin tesisi için yogun çaba sarf eden bir meslegin mensubu olmanin gururuyla yolumuzda yürümeye devam edecek, nice 14 Mayis’lari yine hep birlikte kutlayacagiz. Eczaci, ilacin üretiminden hastaya ulastirilmasina kadar her asamada yetkinlik sahibi olan bir uzman ve saglik danismanidir. Eczane de en kolay erisilebilir, halka en yakin birinci basamak saglik kurulusu olarak saglik sisteminin kilit tasidir. Bu dogrultuda bu yilki temamizi ’Mahallenin Sagligi Bizden Sorulur’ seklinde belirledik. Bu nedenle diyoruz ki Eczaciniza Danisin" dedi.

Kaynak: İHA