Kütahya'da Hemsireler Günü Etkinligi

Kütahya’da ’Hemsireler Günü’ düzenlenen bir etkinlikle kutlandi. Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Çigdem Zeren’in açilis konusmasi ve Hemsirelerimizin gününün kutlamasiyla baslayan programda; Bashekim Dr. Ögr. Üyesi Sertas Erarslan konusmasinda 2 yili askindir devam eden ve zor süreçlerin gayret ve fedakarca üstesinden gelindiginden bahsederek tüm hemsirelerin günlerini kutladi.

Kütahya'da Hemsireler Günü Etkinligi
Kütahya Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Ersan da konusmasinda; “Yaklasik olarak 2,5 yildir Kütahya’da görev yapmaktayim. 19 yillik yöneticilik dönemimde pandemi dolayisiyla, en zorlu bir dönemi burada yasadik diyebilirim. Bu zorlu süreçte asil yükü çeken sizlersiniz, riskli gruptaki hastalara siz dokundunuz. Bizler planlamalar yaptik, ihtiyaçlari gidermek noktasinda çaba gösterdik, arzu edilen bir durum olmasa da servisleri yogun bakimlara çevirdik, oralara hemsire düzenlemesi yaptik, geceleri uykusuz kalarak, hastalarimiza yatak ayarlamaya çalistik, çok yorucu ve stresli zamanlardi. Ama birebir sizler, siz degerli kardeslerim, arkadaslarim her türlü riski göze alarak, evlatlarinizdan, ailelerinizden, sevdiklerinizden uzak kalarak, kendi hayatinizi riske atarak onlari bu sikintidan uzak tutmak adina evlerinize bile gitmediginiz dönemler oldu. Takdire sayan bir olaydir bu. Üzüldügümüz zamanlar oldu, hayatini kaybeden kardesimiz oldu, Allah rahmet eylesin, mekâni cennet olsun. Aci seylerde yasadik ama ülke olarak çok dramatik seyler yasamadan gücümüzü de görmüs olduk. Kimi Avrupa ülkelerinde koruyucu ekipman bulunmazken saglik çalisanlari veya kendisi adina tanimlanmis maske yüzünden ceza alan hekimler varken ülke olarak biz sorun yasamadik" dedi.

Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Çigdem Zeren; Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Ersan’a ve Bashekim Dr. Ögr. Üyesi Sertas Erarslan’a hediye takdim etti.
Kaynak: İHA