Kütahya'da, 'Bahar Senligi', 'Bilim Ve Kültür Senligi' Oldu

Kütahya’da, Proje Pazari ve Zafer Bilim Senligi, Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleskesi’nde gerçeklestirildi. Çesitli kurum ve kuruluslarin destekleriyle düzenlenen etkinlikte, ögrenci topluluklar belediyeler stant açti.

Kütahya'da, 'Bahar Senligi', 'Bilim Ve Kültür Senligi' Oldu
Etkinligin açilis töreninde konusan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, Büyük Taarruz’un 100. yili nedeniyle her yil bahar senlikleri olarak kutlanan aktivitenin bilim senligi ile birlestirdiklerini ifade etti.

Uysal, "Biz Bahar Senligi adi altinda her yil baharin gelisini doganin canlanisina sahit oluyor ve bizde istirak ediyorduk. Pandemi döneminde senlik yapamadik. Çok daha farkli bir konsepte, çok daha farkli bir anlayisla bu yil Zafer Bilim ve Kültür Senligi oldu. Adina bilim koyduk.Büyük zaferin büyük komutani ’En hakiki mürsit ilimdir, fendir’der. Zaferin 100. yilindaki bu senligin temasinin bilim ve kültür olmasinda bu sözden esinlendik. Millet olarak bilime önem vermezsek, gelismeleri takip etmezsek muasir medeniyetler seviyesine yetisemeyiz ve ileriye geçemeyiz. DPÜ bu anlayisla bilime önem veriyor. Insallah bilimi senlik havasinda yapacagiz. DPÜ akademik basarisi ile de dünyada saygin üniversiteler arasinda yer almaya basladi.

Gün geçtikçe daha iyi konuma dogru ilerliyoruz. Bu yil ilk defa TEKNOFEST’e paydas olduk. Hem akademisyen destegi verdik hem de maddi-manevi destek verdik. Bu yil 39 takimla TEKNOFEST’te yer aliyoruz. Bini askin ögrenci ile TEKNOFEST’te temsil edilecegiz ve yarismalara katilacagiz.DPÜ’de 100 den fazla ögrenci toplulugumuz var. Birçok topluluk bu iki günlük etkinlikte yer aldilar. Uluslararasi ögrencilerimiz de bu etkinlikte görev aldilar. Üniversitemizde 86 ülkeden 8 bin 500 civarinda misafir ögrencimiz var. Bu da DPÜ’nün nereden nereye geldiginiz açik bir göstergesi. Farkliliklarimiz zenginliklerimizdir düsüncesiyle bunu kültüre yansitacagiz" dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan proje pazarinda derece alan lise ve üniversite ögrencilerine ödülleri verildi.

Ödül törenin ardindan TÖMER ögrencilerinin ve Simav Yaren Zeybeklerinin gösterisi ile devam etti. Etkinlikte, 2021 Teknofest Türkiye Drone Sampiyonasi’nda finallere kalma basarisi gösteren Doruk Cengiz de bir gösteri sundu.

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlügü bünyesindeki UNESCO Halil Ibrahim Yilmaz Zanaat ve Halk Sanatlari Merkezi sanatçilarinin standinda yer alan eserleri ilgi gördü.
Kaynak: İHA