Kozan'da Saglikli Yasam Için Yürüdüler

Adana’nin Kozan ilçesinde Ilçe Saglik Müdürlügü ve Karacaoglan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlügü isbirliginde 2 projeye imza atildi. Kozan Ilçe Toplum Sagligi Merkezi önünde “Sagliga Adim At” ve “Yasli Nesil Genç Nesil Elele, Gönül Gönüle” projelerine dikkat çekmek için yürüyüs yapildi.

Kozan'da Saglikli Yasam Için Yürüdüler
Karacaoglan Mahallesi Sehit Hüseyin Soydan Caddesi Isikli Yol’da ögrenciler yaklasik bir kilometre yürüyüs gerçeklestirildi.

Yürüyüse, Ilçe Milli Egitim Müdürü Gazi Keles, Ilçe Saglik Müdürlügü çalisanlari, Kozan Devlet Hastanesinden personeller, Ilçe Gençlik Hizmetleri Müdürü ile Karacaoglan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri katildi.

Yürüyüs sonunda bir açiklama yapan Karacaoglan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yasli Bakim Bölümü Ögretmeni Fatma Beklen, “Yasam Için Sagliga Adim At projemiz dahilinde yasamin içinde günlük yasamda ögrencilerimizi fiziksel aktiviteye tesvik etmek amacimiz. Derslerimize bile ilk basladigimizda solunum egzersizi ile basliyoruz ki akciger kapasitelerimizi daha çok artirmak amaçli. Ögrencilerimden geri dönüs olarak güzel dönüsler aliyorum. Spor salonunda spor yapan ögrencilerim, günlük yürüyüs yapmayip da yürüyüse baslayan ögrencilerim hocam yeni yürüyüse basladik, haftada üç dört gün yürüyüs yapiyorum seklinde geri dönüsler aliyorum. Gerçekten gurur verici projemiz adina. Diger projemize gelecek olursak hasta ve yasli projemizde yasli ve genç nesil el ele gönül gönüle projesi öncülügünde bazi yaslilarimizda seker hastaligi tespit ettik. Seker hastaligindan hiç haber olmayan bir yasli hastamizin rast gele sekerini ölçtügümüzde 650’lerde sekeri çikti ve tedavi sürecine basladi.

Aile hekimine haber verdik. Yaslimizi bir ay öncesinde ziyaret ettigimizde herhangi bir sikinti yoktu. Bir ay sonra ziyaret ettigimizde ciddi anlamda problemleri vardi. Konusma bozuklugu, yürümede bozukluk, nörolojik muayenesinde sikintilar. Yaslimizi da bu sekilde acil servise yönlendirdik. Hastamizda beyin kanamasi oldugu tespit edildi ve Adana Devlet Hastanesinde hastamiz yogun bakimda yatiyor. Bu tür problemleri olup güzel dönüsler aldigimiz ve yaslilara veya hastalara yardim ettigimiz için gerçekten mutluyuz. Ögrencilerimiz de ders içeriklerini günlük yasama yansittiklari içinde mutluyuz. Yani derslerimizi sadece derste maket üzerinde yapmiyoruz günlük yasamda da uyguluyoruz. Hastaligini tespit ettigimiz hastalarimizin bakimlarini da yapiyoruz. Bu çalismalar gerçekten ögrencilerim adina gurur verici bir çalisma“ dedi.

Kaynak: İHA