Kayseri'ye Tayini Çikan Vali Gökmen Çiçek, IGM Üyelerine Veda Etti

Yayinlanan valiler kararnamesi ile Kayseri Valiligine atanan Vali Gökmen Çiçek, Il Genel Meclis (IGM) üyelerini mecliste ziyaret ederek veda etti. Vali çiçek Veda konusmasinda, “Ben bir Afyonkarahisar asigiyim. Gerçekten Afyonkarahisar’i çok seviyorum” dedi.

Kayseri'ye Tayini Çikan Vali Gökmen Çiçek, IGM Üyelerine Veda Etti
Kayseri’ye tayini çikan Vali Çiçek, veda ziyaretlerine basladi.

Vali Çiçek ilk olarak beraber çalistigi IGM üyeleri ile mecliste bir araya geldi. Duygu yüklü anlarin yasandigi ziyarette ilik konusmayi IGM Baskani Burhanettin Çoban yapti.

Vali Çiçek’in hizmetlerini devam ettireceklerini aktaran Çoban, “Önceleri valimiz olarak meclisimize geliyordu simdi vedalasmaya geldi. Afyonkarahisar kaybetti Kayseri kazandi. Tabii ki Kayseri’de bizim gururumuz bir sehir. Tüm meclis üyelerimizin ortak düsüncesi keske devam etseydi seklinde. Bu düsünce adaletli ve hakkaniyetli yönetiminin göstergesi. Bununla gurur duyuyoruz. Sayin valimiz tüm çehrelere esit düzeyde yaklasarak bir liman olmustur. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Sunun da sözünü verelim. Sizin basarili çalismalarinizi arkadaslarimiz devam ettirecektir. Hizmetleriniz daim olacaktir. Bu hizmetlerin kaynaginin siz oldugunuz unutulmayacaktir. Kayseri’de ve sonrasindaki görevlerinizde basarilar diliyorum” diye konustu.



“Afyonkarahisar bize memleket oldu”

IGM üyelerini çok sevdigini ve onlarinda kendisini sevdigini belirten Vali Çiçek ise “Buraya geldigimde burasi çok özel ve bu meslek kutsal demistim. Babam IGM üyeleri seni sevmezse senden bir sey olmaz demisti. IGM üyelerini gerçekten sevdim. Sanirim onlarda beni sevdi” dedi.

Burasi sehrin kalbi. Gittigimiz her ilçede önce IGM üyesi karsiladi. Bizleri halka onlar sevdirdi. Defalarca gördüm. Eger bu gün bu sehirde bir sey yapabildiysek sizlerin hakkini teslim etmezsem kul hakkina girmis olurum. Allah razi olsun. Nerede olursam olayim hepinize kapim açik. Sizlerle evlatlarinizla bir ömür geçirmek isterim. Ailesi Ahiska’dan göçmüs biriyim. Ailem Türkiye’ye geldiginden beri dedim babaannem ve dedem sürekli vatan üzerine siirler sarkilar söylerdi. O kaybedilen Ahiska hiç unutulmadi. Dedem hep o topraklarda ölelim diye hayallerle yasadi. Bu ailede yasamis birinin memlekete vatana hizmet etmekten baska sevdasi aski olamaz. Bu memlekete hizmet etmek hayatimin anlami diyebilirim. Bu yüzden meslek seçimimde bu yönde oldu. Dolayisiyla her yaz küçükken arkadaslar köye gittiginde biz köye Ahiska’ya gidemeyecegimiz için komsular bize kucak açardi. Hep bir memleketimiz olsa da bizde gitsek derdik. Afyonkarahisar bize memleket oldu” dedi.

Kaynak: İHA