'Iman Ayetleri Hat Sergisi' Albaraka Sanat Galerisi'nde Açildi

Albayrak Grubu’nun bu yil 8.’sini düzenledigi Hüsn-i Hat Sergisi, ilk defa Anadolu Yakasi’nda, Albaraka Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bulustu. 13-27 Mayis tarihleri arasinda gezilebilecek sergi törenle ziyarete açildi.

'Iman Ayetleri Hat Sergisi' Albaraka Sanat Galerisi'nde Açildi


Iman Ayetleri Hat Eserleri ilk kez Anadolu Yakasi’nda bir mekanda sergilenmeye baslandi. Serginin açilisi, Osmanli ve Selçuklu mimarisinin çagdas bir yorumuyla insa edilen Marmara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Camii’nin içerisinde yer alan Albaraka Sanat Galerisi’nde gerçeklestirildi.

Törene Albaraka Kültür, Sanat ve Yayincilik Genel Müdürü Ahmet Faruk Çaglar, Albaraka Türk Kurumsal Iletisim ve Marka Müdürü M. Esad Doganli ve Albayrak Grubu Kurumsal Iletisim Koordinatörü Esad Sivri ve üst düzey yöneticileriyle birlikte hat sanati gönüllüleri katildi.



Albayrak Grubu’nun bu yil 8.’sini gerçeklestirdigi sergi, “Ey iman edenler!” hitabiyla baslayan ve günümüz usta hattatlarinin titiz çalismalariyla ortaya çikan eserlerden olusuyor. 12 hat sanatçisinin çalismalarinin yer aldigi hat eserleri, daha önce Ayasofya Camii’nde sergilenmis ve sergilendigi süreçte Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen vatandaslar tarafindan ilgiyle karsilanmisti. Sonraki süreçte Istanbul’un çesitli kültür ve sanat noktalarinda ilgilileriyle bulusan sergi ilk defa Anadolu Yakasi’nda Albaraka Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerin begenisine sunuldu.

27 Mayis’a kadar sanatseverlerle bulusacak

Altunizade Marmara Üniversitesi Ilahiyat Camii’nde 27 Mayis’a kadar ziyaret edilebilecek olan eserlerin hattatlari, Seyit Ahmet Depeler, Said Abuzeroglu, Ali Toy, Ahmed Fâris Rizk, Davut Bektas, Prof. Dr. Mehmet Memis, Sami Naddah, Mehmed Özçay, Hakan Arslan, Abdurrahman Depeler, Ahmet Koçak, Osman Özçay ve Zeki Seyidoglu gibi önemli isimler bulunuyor.

“Degerli bir koleksiyonun Albaraka Sanat Galerisinde sanatseverler ile bulusuyor olmasindan mutluyuz”

Sergi açilisinda konusan Albaraka Türk Kurumsal Iletisim ve Marka Müdürü M. Esad Doganli, “2017 yilinda açilisini gerçeklestirdigimiz Albaraka sanat galerisinde, bugün bizler içinde çok anlamli olan bir serginin açilisini gerçeklestirmis olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Malumunuz pandemi döneminde Albaraka Sanat Galerisinde herhangi bir faaliyette bulunamadik. Sanatseverler sanati özledigi gibi biz de ayni sekilde fiziken sanatseverler ile bulusmayi özlemistik. Albayrak Grubu tarafindan böylesine degerli bir koleksiyonun Albaraka Sanat Galerisinde sanatseverler ile bulusuyor olmasindan dolayi oldukça mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA