Hastane Yönetiminden Hemsirelere Özel Kutlama

Sakarya Yenikent Devlet Hastanesinde Hemsireler Günü programi düzenlendi.

Hastane Yönetiminden Hemsirelere Özel Kutlama
Yenikent Devlet Hastanesi yönetimi Hemsireler Günü dolayisiyla kutlama programi düzenledi.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen programa, Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, Personel Hizmetleri Baskani Suat Koçak, Bashekim Op. Dr. Adil Murat Akgül, Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Emine Sevim, hastane yöneticileri, hemsireler ve saglik personeli ile Özel Sahin Saglik Meslek Lisesi egitimcilerinden Hülya Bilgin Çolakoglu ve ögrenciler katildi.



“Bu görevi insan sevgisi olmayan kimse yapamaz”

Hemsirelik mesleginin maddi karsiligi olamayan bir meslek oldugunu vurgulayan Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Emine Sevim, “Saglik sisteminin vazgeçilmez unsuru olan hemsirelik onurlu bir görev. Bu görevi insan sevgisi olmayan kimse yapamaz. 30 yillik meslek hayatimda ilk günden bugüne kadar hep bu bilinçle çalistim. Meslege yeni baslayan arkadaslarimiza da tavsiyelerimiz hep bu yönde oldu. Bizim isimiz insan sagligi. Hemsirelik sadece hekimin hazirladigi programi hastaya uygulamak degildir. Hastalara anlayis, sevgi, saygi ve sefkatle yaklasarak onlari iyilestirecek motivasyonu saglamaktir. O yüzden bizim meslegimiz insan sevgisi olmadan yapilabilecek bir meslek degildir. Isini severek yapan tüm arkadaslarimizin günü kutlu olsun” dedi.



“Saglik çalisanlarimizin sartlari da daha iyi hale gelecektir”

’Hemsire’ kelimesinin kültürümüze özgü bir kelime oldugunu belirterek, kiz kardes anlamina gelen bu kelimenin saglik sistemi içindeki önemini ifade eden Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, “Hemsire yaninda olan, destek olan kardes anlaminda zihnimize kazinmistir. Sevgi, hizmetin her anlamda daha kaliteli olmasini sagliyor. Bunun manevi karsiligi olan bir ‘Allah razi olsun’ sözü bile inanin her seye deger. Bakanimizin bizzat yürüttügü çalismalar neticesinde de insallah saglik çalisanlarimizin sartlari da daha iyi hale gelecektir. Bu vesile ile burada ve tüm kurumlarimizda görev yapan hemsirelerimizin gününü kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA