HADO 19 Mayis'ta Akdeniz Sularinda

Hatay Büyüksehir Belediyesi tarafindan Türkiye’nin ilk ve tek belediye eliyle uluslararasi yolcu tasimaciligi yapacak olan Hatay Deniz Otobüsleri (HADO) ilk seferini KKTC’ye yapmaya hazirlaniyor.

HADO 19 Mayis'ta Akdeniz Sularinda
Hatay’in dünyayla deniz yolu baglantisini kuracak HADO, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne ilk seferini yapacak.

Baskan Lütfü Savas’in girisimleri ile Hatay’a kazandirilan UNESCO gastronomi sehri unvani ve EXPO 2021 vizyonunun devami olarak degerlendirilen HADO’nun, Hatay’a ekonomik, sosyal ve turizm açisindan önemli kazançlar saglamasi bekleniyor.

2017 yilinda temelleri atilan uluslararasi sulardaki yerini almaya hazirlanan HADO, 19 Mayis’taki ilk seferin ardindan rutin seferlerine devam edecek.

HADO’nun seferlerinin baslayacagini sosyal medya hesaplarindan duyuran Baskan Savas, “Akdeniz’in uluslararasi sularinda sanli bayragimizi dalgalandiracak Hatay Deniz Otobüslerimizin seferlerine, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayraminda baslayacagini sizlerle paylasmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

HADO’yu ‘Milli bir proje’ olarak büyük emeklerle hayata geçirdiklerini belirten Savas, “HADO ilk seferini KKTC’nin, ayni zamanda kardes sehrimiz de olan Girne kentine yapacak. Söz verdigimiz ve dünya çapinda önem tasiyan bir projemizi daha tamamlamis olmaktan onurluyuz. Ülkemize, bölgemize ve hemsehrilerime hayirli ugurlu olsun” dedi.

HADO, sali ve cuma günleri saat 13.00’te Hatay’dan Girne’ye, persembe ve pazar günleri ise saat 14.00’te Girne’den Hatay’a hareket edecek. Biletler 16 Mayis Pazartesi gününden itibaren temin edilebilecek.
Kaynak: İHA