Görev Basinda Vefat Eden Esinin Yerine Seçildigi Muhtarlikta 24 Saat Mesaide

Antalya’da 2 çocuk annesi Sema Özen, görevi basinda vefat eden esinin yerine seçildigi muhtarlikta 7 gün 24 saat çalisiyor. 3 yildir görevini basariyla yürüten Özen, "Öyle sabah açip da aksam 17.00’da mesaim bitmiyor. Gelenler ‘Muhtarim, yenge, abla’ diye hitap ediyorlar" dedi.

Görev Basinda Vefat Eden Esinin Yerine Seçildigi Muhtarlikta 24 Saat Mesaide
Muratpasa ilçesi Yenigöl Mahallesi muhtarligini 31 Mart Mahallesi Idareler Seçimlerinde Mehmet Özen kazandi. 3 yil görevini basariyla yapan Özen, 2017 yilinda görevi basinda geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybetti. Görevi birinci aza yürütmeye devam etti. Mehmet Özen’in esi 49 yasindaki Sema Özen, hayat arkadasinin vefatinin ardindan bir süre kendini toparlayamadi. 2 çocugu ve mahallelinin destegiyle toparlanan Özen, is aramaya basladi.

Çesitli is girisimlerinde bulunan Sema Özen, çok da uzak olmadigi muhtarlik görevine mahalle sakinlerinin destegiyle talip oldu ve girdigi seçimi kazandi. Mahallenin ilk kadin muhtari seçilen Özen, esinin izinden devam ederek, kalan projeleri tamamlamak için kollari sivadi. Bin 600 kisilik mahallenin 24 saat emrinde bulunan Özen, 3 yildir görevini basariyla yürütürken, tarafli tarafsiz herkesin takdirini topluyor.

Esinin yerine seçildi

Sema Özen, esinin mahalleyi marka yapmak için bu yola çiktigini ve 3 yillik bir serüveni oldugunu söyledi.

Esinin mahalleye verdigi tüm vaatlerini yerine getirdigini dile getiren Özen, spor salonu, muhtar evi, kuslar, asfalt, yol, senlikler, kanalizasyon hatlari, imar sorunlarini çözmek için çalismalar yaptigini hatirlatti. Esinin 17 Mayis 2017 tarihinde görevi basina geçirdigi kalp krizinin ardindan hayatini kaybettigini anlatan Özen, “Esimin yerine birinci aza göreve geçti. Ama benim muhtarlik gibi bir durum aklimda yoktu. Esimin ölüm sürecini zor atlattim, hem çocuklarima hem çevreme faydali olabilmek adina bir seyler yapmam gerektiginin farkina vardim. Ayaga kalkmam gerekiyordu. Muratpasa Belediyesinden is talebinde bulundum ve destek olacaklarini söylediler. Ama mahallem ve çocuklarim beni muhtar olarak görmek istediler” dedi.



Saglik ocaginin açilmasini istiyor

Hem esinin en önemli vaadi olan saglik ocagini yerine getirmek hem de destekleri geri çevirmemek adina göreve talip oldugunu ifade eden Özen, “Esimin yolunda ilerlemek istedim. Su an benimle çok gurur duruyorum, her zaman onun destegini hissediyorum. O yanimizda yok ama ondan ögrendiklerime yoluma devam ediyorum. Emanetini en iyi sekilde yürütmeye devam ediyorum. Insallah mahalle sakinlerim de çalismalarimdan memnundur. Onlarin sorunlarini çözmek, isteklerimi yerine getirmek için durmadan çalisiyorum” diye konustu.



"’Abla, yenge’ diyorlar"

Muhtarlik görevine çok uzak olmadigini anlatan Sema Özen, “‘Kadin muhtar olmak zor mu diye’ soranlar oluyor. Zor degil, ilk basta kadin muhtar olur mu diyenler oldu ama. Kadin her seyi yapabilir muhtarligi neden yapamasin ki? Görevimi severek yapiyorum mahallemle aile gibiyim Herkesin evine rahatlikla girip çikabiliyorum. Onlar buraya gelebiliyor. 7-24 saat muhtarlik yapiyorum. Öyle sabah açip da aksam 17.00’da mesaim bitmiyor. 24 saat muhtarlik hep açik bundan da gurur duyuyorum. Mahallenin ilk kadin muhtariyim. ‘Muhtarim, yenge, abla” diye hitap edenler var. Esime de ‘atom karinca’ derlerdi. Ben de esim gibi durmuyorum. Evde hasta yattigim zaman bile, görevimin basinda degilim diye kendimi kötü hissediyorum” dedi.



Projelerini anlatti

Özen, görevinde 3 yili geride biraktigini belirterek, “Drenaj ve asfalt çalismalarina devam ettik. Esimin emaneti olan saglik ocagini tamamlamak bana nasip oldu. Imar çalismalarina devam ettik. Bu saglik ocaginin bir an önce açilmasini istiyorum. Devletin anaokulu, kres, kütüphane ve bir sosyal alan yapilmasin için gayret gösterecegim" diye konustu.



"Muhtarligin yolunu bilmezdik"

Muhtarliga gelen Hülya Çetin, "Kolay degil muhtarlik, Sema hiç yerinde durmuyor. Biz yaz kis evdeyken o hep disarida. Bir sonraki dönemde de aday olmasini istiyoruz. Daha önce muhtarligin yolunu bilmezdik. Simdi mahalleli birbiriyle kaynasti, samimi bir ortam oldu. Kadin muhtarimiz herkes ilgileniyor. Sansliyiz" ifadelerine yer verdi.

"Bayanlar için iyi oldu"

Muhtar özen ile gurur duyduklarini dile getiren Nuriye Aka, "Biz çok memnunuz, her zaman onun arkasindayiz. Kadin muhtar olunca muhtarliga daha fazla geliyoruz. Bayanlar için de iyi oldu. Çalismalari da hep bizler için" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA