GAÜN Hastanesi'nde Bölge Toplantisi Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde, GAÜN Tip Fakültesi Tibbi Mikrobiyoloji Anabilim Dali ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlik Dernegi (KLIMUD) is birligiyle “Antibiyotik duyarlilik verilerinin analizi ve sunumu rehberi” adli bölge toplantisi düzenlendi.

GAÜN Hastanesi'nde Bölge Toplantisi Düzenlendi
Hastane oditoryumunda düzenlenen toplantinin açilisinda söz alan GAÜN Tip Fakültesi Tibbi Mikrobiyoloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Tekin Karsligil, “Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlik Dernegi ile sürekli tip egitimi ve sürekli mesleki gelisim çerçevesinde gerçeklestirilen ve antibiyotik duyarliliklarinin saptanmasi, izlenmesi çalisma grubu ile birlikte düzenledigimiz toplantimiza hos geldiniz. Enfeksiyon hastaliklarinin küresel yayginligi, yeni mikroorganizmalar, direnç profillerinin ortaya çiktigi günümüzde klinik mikrobiyoloji laboratuvarinin önemi de gittikçe artmaktadir. Bu nedenle etkin tedavilerinin yapilabilmesi laboratuvarlarin zamanla yarisarak uygun yöntemlerle çalismasina baglidir. Hastalik etkenlerinin izolasyanunda ve antibiyotik duyarlilik saptanmasinda laboratuvarlarimiz canla basla çalismaktadir. Ancak yöntemler farklidir. Direnç profilleri de bölgesel olarak degismektedir. Bu nedenle rehberlere, direnç profillerinin saptanmasina ve izlenmesine ihtiyaç duyulmaktadir. Bu toplantida bölgemizdeki çesitli merkezlerle birlikte antibiyotik duyarliliklarinin analizlerini yapacagiz. Yol gösterici rehberlerin hazirlanmasinda emegi geçen tüm arkadaslarima ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlik Dernegi’ne, katilimlari ile bizleri onurlandirarak bölge üniversitelerinden gelen degerli arkadaslarima tesekkürlerimi sunuyorum. Bizi bu toplantilarda yalniz birakmayan Sayin Dekanimiz Prof. Dr. Can Demirel’e ve Sayin Bashekimimiz Prof. Dr. Belgin Alasehirli’ye ayrica çok tesekkür ediyorum. Herkese iyi bir toplanti diliyorum” dedi.

Antibiyotik Duyarliliginin Saptanmasi ve Izlenmesi Çalisma Kurulu Yürütme Baskani Doç. Dr. Nisel Yilmaz ise, “Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlik Dernegi Antibiyotik Duyarliliginin Saptanmasi ve Izlenmesi Çalisma Grubu olarak Gaziantep’te düzenledigimiz bölge toplantisina hepiniz hos geldiniz. Bizler uzun süreden sonra birlikte olmanin mutlulugu ve heyecani içindeyiz. Bize ev sahipligi yapan GAÜN Tip Fakültesi Bashekimligine, Tibbi Mikrobiyoloji Anabilim Dali’na ve tüm katilimcilara tesekkür ediyorum. Bugün kümülatif antibiyogram rehberini konusacagiz. Herkese iyi bir toplanti olmasini diliyorum. Tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

KLIMUD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Sezer Cirit de konusmasinda, “KLIMUD Yönetim Kurulu olarak öncelikle GAÜN Tip Fakültesi Bashekimligine, Tibbi Mikrobiyoloji Anabilim Dali’na tesekkürlerimi iletiyorum. Rehberin hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Gaziantep’ten ve çevre illerden gelen katilimcilara da ayrica tesekkür ediyorum. Verimli bir toplanti olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Toplantiya GAÜN Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Belgin Alasehirli, GAÜN Tip Fakültesi Tibbi Mikrobiyoloji Anabilim Dali ögretim üyeleri, çok sayida akademisyen ve ögrenci katildi.

Kaynak: İHA