Fedakar Anne Ömrünü Ögretmen Olmak Isteyen Serebral Palsi Hastasi Kizina Adadi

Yozgat’ta yasayan 2 çocuk annesi Zehra Nazli, tüm hayatini halk arasinda beyin felci olarak bilinen Serebral Palsi (SP) hastasi kizina adadi. Yürüme güçlügü çeken ve ögretmen olmak isteyen kizinin hayalini gerçeklestirmek için çabalayan anne Nazli, “Kizim benim için çok önemli, onunla anne olmayi tattigim için çok mutluyum” dedi.

Fedakar Anne Ömrünü Ögretmen Olmak Isteyen Serebral Palsi Hastasi Kizina Adadi
Yozgat’in Saraykent ilçesinde yasayan Zehra Nazli, yürüme güçlügü çeken Serebral Palsi hastasi ilkokul 2. sinif ögrencisi kizi Inci Nazli’ya özveriyle bakiyor. 8 yasindaki kizi Inci Nazli’nin egitiminden mahrum kalmamasi için anaokulundan bu yana her gün okula götürüp getiren fedakar anne, kizinin hayatini büyük ölçüde kolaylastiriyor. Anne Nazli, kizinin derslerinin bitimine kadar okulda bekliyor. Yürüteçle güçlükle ayakta durabilen kizi Inci Nazli’nin iyi bir egitim almasi ve meslek sahibi olabilmesi için var gücüyle çalisan anne Nazli, kizinin sosyal yasamina da büyük önem veriyor.

Fedakarligindan dolayi Saraykent Kaymakamliginca ‘Yilin Annesi’ olarak belirlenen Zehra Nazli, kiziyla birlikte yürüyüse çikiyor, alis veris yapmaya gidiyor ve kizinin fiziksel ve bedenen gelisimi için termal havuzda yüzmeye götürüyor.

Anne olmayi kizi ile tattigi için çok mutlu oldugunu söyleyen Zehra Nazli, “Kizim benim için çok önemli, onunla anne olmayi tattigim için çok mutluyum. Onu diger çocuklardan ayiran bir özellik var. Ben onun hiçbir zaman kendisini eksik hissetmesin diye kalan yerleri ben tamamlamaya çalisiyorum. Zaten kendisi de gayet özgüvenli. Gayet basarili ve arkadaslariyla çok iyi anlasiyor. Ben de anne olarak ona fedakarlik yapiyorum, elimden geldigince ölene kadar da ona destek olacagim.” dedi.

Kizini bazen sirtinda bazen yürüteçle okula getirip götürdügünü belirten anne Nazli, “Kizimi bazen bebek arabasiyla, bazen de hava güzel oldugunda yürüteçle yürüyerek getiriyorum okula. Onun egitimi için ben elimden geleni yapiyorum. Arkadaslarindan eksik kalmasin diye ekstra destek veriyorum. Her gün okuluna getirip götürüyorum. Elimden geldigini yapiyorum, ögretmenleri ve arkadaslari da çok yardimci oluyorlar. Serebral Palsi, yürüme bozuklugu hastaligi var, kaslari kasildigi için yürüme zorlugu çekiyor. Ama ben elimden geldigi kadar yüzme ile yürüyüs ile onu destekliyorum. Dogustan oldu ama biz onu elimizden geldigi kadar hafife indirmeye çalisiyoruz. Çocugumu çok seviyorum, kardesi de ikisi de benim canim” seklinde konustu.

En büyük hayalinin ögretmen olmak oldugunu söyleyen 2. sinif ögrencisi Inci Nazli da annesini çok sevdigini söyledi.

Nazli, “Ben arkadaslarim gibi okumak istiyorum, okumayi çok seviyorum. Hastaligim okumama engel degil, derslerime çok çalisiyorum. Her gün annem beni okula götürüp getiriyor, annemi çok seviyorum. Büyüyünce ögretmen olmak ve ögrencilere bir seyler ögretmek istiyorum.” sözlerine yer verdi.

Ögrencisi Inci Nazli’nin derslerinde çok basarili oldugunu söyleyen Saraykent Ilkokulu 2-A sinif ögretmeni Canan Sen de, “Inci benim için çok degerli bir ögrenci, okumasi ve yazmasi gerçekten çok iyi. Annesi de benim için çok degerli. Çocugumuzu sabah getiriyor öglen götürüyor tekrar getirip tekrar eve götürüyor. Gerçekten Inci’ye çok iyi bakiyor. Kurslara götürüyor, yüzme kursuna götürüyor. Inci için gerekli tüm egitimleri aldirmak için çalisiyor. Inci de çok çalisiyor dersleri çok güzel hastaliktan dolayi herhangi bir sikintisi yok” dedi.

Kaynak: İHA