ESO Ilk Kurumsal Karbon Ayak Izi Ölçümünü Yapti

Eskisehir Sanayi Odasi (ESO) tarafindan “Kurumsal Karbon Ayak Izi” hesaplanan ilk firma, Metko Hüttenes-Albertus Kimya San. ve Tic. A.S oldu.

ESO Ilk Kurumsal Karbon Ayak Izi Ölçümünü Yapti
Hazirlanan rapor, Metko Hüttenes Albertus Yönetim Sistemleri Yöneticileri Sibel Altinok ve Hatice Akkurt’a Eskisehir Sanayi Odasi Genel Sekreter Yardimcisi Ismail Öztürk ve Sürdürülebilir Yesil Sanayi Birimi Danismani Prof. Dr. Cengiz Türe, Yesil Sanayi Uzmani Gözde Çolak ve Yönetim Sistemleri Temsilcisi Gökhan Tevfik Bursali tarafindan teslim edildi.

Ziyarette konusan ESO Genel Sekreter Yardimcisi Ismail Öztürk, “Karbon emisyonunu azaltmaya yönelik çalismalar yaparak sanayimiz için daha temiz bir üretim, daha iyi bir gelecek olusturmada pay sahibi olduklari için firmamiza tesekkür ederiz. Tüm üyelerimizin AB Yesil Mutabakat Sürecine uyum saglamalari noktasinda yol haritalari çikartilmasinda Eskisehir Sanayi Odasi olarak desteklerimizi sürdürüyoruz. Firmalarin düsük karbon emisyon sistemine geçisi ile karbon ayak izi konularinda AB’ye ihracat yaparken sorun yasanmamasi adina hepimiz bir sorumluluk aldik. Amacimiz; kaynak verimliligi, enerji verimliligi, yalin ve temiz üretimi saglamak ve firmalarimizin eksiklerini tamamlamak” dedi.



Sürdürülebilir Yesil Sanayi Birimi Danismani Prof. Dr. Cengiz Türe ise “Bu süreci dogru yönetirsek avantajli çikabilecegiz. Sinirda karbon düzenlemesi için birtakim adimlarin takip edilmesi gerekiyor. Önce kurumsal sonra ürün karbon ayak izinin hesaplanmasi isteniyor. ESO Sürdürülebilir Yesil Sanayi Birimi olarak üyelerimizin yesil dönüsüm planlarini birlikte çikariyoruz. Özellikle AB’ye ihracat yapan tüm firmalarimizin, bu yeni ticaret düzenine hizli bir sekilde adapte olabilmeleri için çalismalarinda destek sagliyoruz” diye konustu.

Yapilan görüsme sonrasinda firmaya, Kurumsal Karbon Ayak Izi Raporu ve tesekkür belgesi takdim edildi. Firma Yönetim Sistemleri Yöneticileri Sibel Altinok ve Hatice Akkurt, ESO Sürdürülebilir Yesil Sanayi Birimine verdikleri destek için tesekkürlerini ileterek, is birliklerinin artarak devam edeceginin altini çizdi.
Kaynak: İHA