Eski Ve Yeni Tribün Liderlerinin Silahli Satirli Tartismasi Kamerada

Kocaelispor Hodri Meydan Taraftarlar Dernegi’nin eski ve yeni tribün liderleri arasinda tartisma çikti. Satirin çikarildigi, silahin çekildigi hararetli tartisma, güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi. Olaya iliskin açiklamada bulunan Hodri Meydan Taraftarlar Dernegi’nin eski lideri Enver Güler, "Benim Kocaelispor tribünü böldügüm ve tribünü bölmek için çaba sarf ettigim ima ediliyor. Benim kimsenin tribününde ve makaminda gözüm yok. Kocaelispor tribününü bölmek için hiçbir çaba sarf etmeyecegime namusum ve serefim üzerine yemin etmistim ve yapmadim" dedi.

Eski Ve Yeni Tribün Liderlerinin Silahli Satirli Tartismasi Kamerada
Olay, dün gece saatlerinde Izmit ilçesi Çukurbag Mahallesi Musa Kazim Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hodri Meydan Taraftarlar Dernegi tribün lideri Haluk Bozo, bir süredir aralarinda gerginlik yasanan eski tribün lideri Enver Güler’i telefonla arayarak, konusmak için Musa Kazim Caddesi’ne çagirdi. Bir araya gelen ikili arasinda tartisma çikti. Kisa sürede büyüyen tartismada Haluk Bozo satirini çikardi, Enver Güler ise silah çekti. Birbirlerinin üstlerine yürümeye çalisan ikiliyi, çevredeki vatandaslar ayirdi. Vatandaslar ve polis ekiplerinin müdahalesiyle olay sebebiyle yaralanan olmadi.

Öte yandan, olay ani güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, ceketinin cebinden satir çikaran Bozo’yu bir vatandasin sakinlestirmeye çalistirdigi, Güler’in ise silah çektigi anlar yer aldi. Taraflar birbirinden sikayetçi oldu.

"Kocaelispor’un en kötü zamanlarinda arkadaslarima hizmet ettim"

Olaya iliskin açiklamalarda bulunan eski tribün lideri Enver Güler, "Yaklasik 3 yil önce tribün liderligini biraktim. 3 yillik süre zarfinda en fazla 6 ya da 7 maça gittim. Zaten tribünde olmamizi istemiyorlar ve net bir sekilde bu ifade edildi. Kocaelispor’un basarisizliklari bir sekilde bize mal ediliyor, özellikle de sahsima. Benim tribünü böldügüm ve tribünü bölmek için çaba sarf ettigim ima ediliyor. Tribünü bölmeye çalisan bir taraftar 3 yilda 5-6 tane maça gider mi? Gittigi maçta kösede oturup maçini izlemekten baska bir sey yapmayan bir taraftar neden tribünü bölmeye çalissin? Ben bunun tamamen algi ve dedikodu oldugunu düsünüyorum. Algilari baska yöne çekmek adina bunlari yapiyorlar ama biz hiçbir sekilde öyle bir sey yapmadik. Ben de yaklasik 2 buçuk, 3 yil tribün liderligi yaptim, bize karsi çok muhalefet vardi ve ben Kocaelispor’un en kötü zamanlarinda arkadaslarima hizmet ettim. Hiçbir arkadasimin hizmetini yok saymiyorum, onlarda inanilmaz mücadele etti. Bölücülük yapan tribün, bizi Kocaelispor’dan nemalanmaya çalistigimizi, çikar ve menfaat güttügümüzü düsünen bir havaya sokmaya çalisti ama kimse onlara inanmiyor" dedi.



"Kocaelispor tribününü bölmek benim gibi Kocaelisporluya yakismaz"

Enver Güler, sözlerine söyle devam etti:

"100 tane taraftara sorsan 90’i, ’Hayir, Enver agabey dogru söylüyor’ der. Bu tür olaylar 3 yildir devam ediyor. Benim kimsenin tribününde ve makaminda gözüm yok. Asla Kocaelispor tribününü bölmek için hiçbir çaba sarf etmeyecegime namusum ve serefim üzerine yemin etmistim ve yapmadim. Haluk Bozo ise Kocaelispor tribününü bölmek için bir çaba sarf ettigimi düsünüyor. Hayir öyle bir çaba sarf ettigim yok, gerek de yok buna, zaten bölündü. Son 3 maçta olaylar patlak verdi. Tribünü karistirmak gibi bir niyetim olsaydi vallahi karistirirdim ama öyle bir sey düsünmedim. Geçen hafta maraton tribününde bir kavga çikti ve bu kavgayi Haluk Bozo benim yaptirdigimi, bu kavganin finansörünün benim oldugumu ve tribünü karistirmak için o kisileri benim oraya yolladigimi ima etti. Kocaelispor bu kadar riskli bir durumdayken Kocaelispor tribününü bölmek benim gibi Kocaelisporluya yakismaz. Aslinda bölücülerin kim oldugunu herkes biliyor. Orada bir takim olaylar oldu ve bunun ihalesi bana çikartildi. Hiçbir suçlamayi kabul etmiyorum"

"Iyi ki de müdahale edildi, nahos seyler olabilirdi"

Olay günü Haluk Bozo’nun kendisini telefonla arayarak, konusmak için Musa Kazim Caddesi’ne çagirdigini söyleyen Güler, "Haluk beni kendi oturdugum evin bir alt sokagina davet etti. Ben oraya gittigimde 2 veya 3 kisilerdi. Ben direkt yanina gittim ve ’Gel hadi konusalim’ dedim. Telefonda söylediklerinin haddi hesabi yoktu, inkar ederse rezil ederim. Kendisine ’Ne istiyorsun?’ dedim. Hazirligini yaparak geldigi için orda kendisi bir hamle yapti, ben de karsiliginda buna hamle yapmak zorunda kaldim. Böyle bir adam miyim? Tabi ki de degilim. Kendi koltugunu garanti altina almak için her seyi yapiyor ama koltugu isteyen yok, bunun farkinda degil. Biz senden koltuk istemiyoruz. Benim serzenisim su, benimle ilgili dedikodu yapma. Bunlari zaten yillarca yaptin, yapma. Tribününe devam et, Kocaelispor insallah basarili olur. Dün yasanan olayla ilgili sikayette de bulundum, orada baska yapacak bir seyim yoktu ama iyi ki de müdahale edildi, nahos seyler olabilirdi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA