Engelliler Gününde Kendini Müzigin Ritmine Kaptirdi

Tokat’ta engelliler günü yürüyüsüne tekerlekli sandalyesi ile katilan bedensel engelli Sabiha Arslan, müzik esliginde eglenceli anlar yasadi.

Engelliler Gününde Kendini Müzigin Ritmine Kaptirdi
Tokat’ta engelliler haftasi dolayisi ile düzenlenen yürüyüs renkli görüntülere sahne oldu. Gaziosmanpasa Bulvarinda yürüyüse katilanlar halk oyunlari ekiplerinin esliginde eglendi. Cumhuriyet Meydaninda düzenlenen programda engelliler hazirladiklari oyunlari sergiledi. Yürüyüse tekerlekli sandalyesi ile katilan Sabiha Arslan (51) ise enerjisi ile dikkat çekti. Müzigin ritmine kendini kaptiran Arslan’in yasadigi eglence dolu anlar kameralara yansidi. 23 yasinda iken yanlis fizik tedavisi sonucu engelli oldugunu belirten Arslan, pozitif, yasam dolu bir insan oldugunu ifade ederek, “Yasamaya deger her sey zaten. Hayatim dolu dolu geçiyor. 23 yasindayken yanlis bir tedavi kurbani oldum. Fizik tedavi, egzersiz, isin tedavisi derken bünyemin kaldiramayacagi bir tedavi uygulandi. 3 ay engelli kaldim hiç yürüyemiyordum. Sadece parmagima dokunsalar bile diken gibi batiyordu” dedi.



“Saglikli bireyler asla bizim gibi göremez ve duyamaz”

Kendisini bir engelli olarak görmedigini ifade eden Arslan, “Biz engelli degiliz. Bize engelli hissettikleri için aslinda onlar engelli. Ben öyle düsünüyorum. Engelli olmak diye bir siirim var. 3 Aralik Engelliler Günü’ne diye yazmistim ben onu. Yani nasil anlatsam? Hayatim bastan sona bir roman. Umut olmasa yasam olmaz zaten. Umut edeceksin ki gelecegi göreceksin. Rabbim istemedigi bir seyi vermez. Isteyecegiz ki Rabbim verecek. Yani hamdolsun bugüne kadar içimden ne geçirdiysem, ne istediysem onu Rabbim birebir yasatti bana. Her seyi yasatti. Sükürler olsun Allah’ima. Biz sükredenlerdeniz. Ama suna isyan ediyorum sadece saglikli bireyler asla bizim gibi göremez ve duyamaz. Bizim gibi hissedemez. Ben onun için üzülüyorum. Biz bir defa sükredebiliyorsak eger onlar bir de bin defa sükretmeli diyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA