En Eglenceli Kan Bagisi Kampanyasi

Amasya’da bir lisede düzenlenen bilim fuarinda Kizilay’a kan bagisinda bulunularak örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atildi. Halay çekip oyun oynayan ögrenciler etkinligi izlemeye gelenlerin bagislariyla çok miktarda kan toplanmasini sagladi.

En Eglenceli Kan Bagisi Kampanyasi


Yogun katilim Kizilay görevlilerini de sevindirdi

Macit Zeren Fen Lisesi’nde düzenlenen fuarda ögrencilerin projeleri sunuldu. Birbirinden farkli projeler gelen konuklar ve minik ögrencilerin ilgisini çekmeyi basardi. Ayni gün okul bahçesine konuslanan Kizilay otobüsünde de ihtiyaç duyan insanlar için kan toplandi. Kampanyaya yogun katilim Kizilay görevlilerini de sevindirdi. Kan bagisinda bulunan Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ali Bahçivan, örnek bir projeye imza atan ögrenciler, velileri ve okul idaresini kutladi.

“Bir ünite kan, üç can”

Kan bagisinda bulunmanin hayati önemine dikkat çekmek istediklerini belirten Macit Zeren Fen Lisesi Okul Aile Birligi Baskani Murat Findik, “Önce etkinligimizi yaptik. Sonra eglendik. Ardindan Kizilay’imiza bagista bulunarak ihtiyaci olan insanlarin faydalanmasini sagladik” dedi.

Ögrencilerden Tugba Elverdi, “Bir ünite kan, üç can” sloganiyla projeye insanlari davet ettiklerini anlatirken, Melek Orhan ise cosku dolu etkinligin örnek olacagina inandigini söyledi.



“Tahminlerimizin çok daha fazlasiyla kampanyaya katilim oldu”

Kan bagisinda bulunan ögretmenlerden Yavuz Armagan, “Etkinligimizde kan bagisi yapilmasini istedik. Insanlarin hayatlarina bir nebze olsun böyle dokunalim. Umarim faydali olmustur” diye konustu.

Okul Müdürü Ahmet Eren de, “Ögrencilerimizin büyük çabasiyla velilerimize ulastik. Dolu dolu geçen bir gün oldu. Tahminlerimizin çok daha fazlasiyla kampanyaya katilim oldu” seklinde konustu.

Bilim fuarinin açilisini yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, Amasya Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Sahin ve Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen de duyarliliklari dolayisiyla ögrenciler ile velilerini tebrik etti.
Kaynak: İHA