ECE Türkiye'den Egitimde Firsat Esitligine Destek Projesi

‘Egitimde Firsat Esitligi’ temasiyla Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi (TEGV) yararina gerçeklestirilen Sesim Resim projesi, ECE Türkiye Genel Merkezi’nde sanatçi Cenk Yüksel, TEGV ve ECE Türkiye temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirilen bir toplantiyla tanitildi.

ECE Türkiye'den Egitimde Firsat Esitligine Destek Projesi


Sanatçi Cenk Yüksel’in sesi, resmi, hikayeyi ve dijitali bir araya getiren ‘Sesim Resim’ projesi AVM sektöründe faaliyet gösteren ECE Türkiye’nin ana sponsorlugunda, egitimde firsat esitligi temasi ile Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi (TEGV) yararina hayata geçiyor. ‘Sesim Resim’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsaminda, TEGV’in nitelikli egitim destegi verdigi kisiler ve egitim gönüllülerinin ilham veren hikayeleri Cenk Yüksel tarafindan resmedildi. Hikayeler ünlü isimler Arif Piskin, Cem Davran, Ceyda Düvenci, Eda Erdem, Emre Kinay, Sunay Akin, Umut Oguz, Yetkin Dikinciler, Zeyno Eracar ve Ziynet Sali tarafindan seslendirildi. Resimler, Mayis-Ekim aylari arasinda ECE Türkiye tarafindan yönetilmekte olan 7 alisveris merkezinde sergilenecek. Ziyaretçiler, resimlerin yanina eklenecek QR kodlari sayesinde resimlerin birbirinden özel ve duygu dolu hikayelerini ünlü isimlerin seslendirmesiyle dinleme ve hikaye sahiplerinin dünyasina yolculuk etme imkani bulacak. Tablolarin satisiyla projeden elde edilecek gelir, TEGV’e aktarilarak yine egitime destege dönüsecek.

“Egitimde firsat esitligine katki saglamayi hedefliyoruz”

Sesim Resim projesine sponsor olmaktan büyük bir heyecan duyduklarini söyleyen ECE Türkiye Es Genel Müdürü ve CFO’su Nuri Sapkaci, “20 yili askin süredir alisveris merkezi sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye’nin 5 ayri ilinde 11 alisveris merkezinin uzun dönemli yönetimini üstlenmis bir firma olarak, topluma fayda saglamak amaciyla basta egitim, sanat ve spor olmak üzere pek çok alanda projeler ve etkinlikler gerçeklestiriyoruz. Degerli sanatçi Cenk Yüksel’in Sesim Resim projesi, bizi Türkiye’de egitim alaninda faaliyet gösteren en yaygin sivil toplum kurulusu olan TEGV ile bir araya getirdi. Büyük basari kazanmasini umdugumuz bu projeyle egitimde firsat esitliginin saglanmasina ve çocuklarimizin okul disi nitelikli egitim destegi almalarina katki saglamak en büyük arzumuz. Resmedilen hikayeler bize gösteriyor ki Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi gibi kiymetli vakiflar, bu vakiflarda gönüllü çalisan insanlar ve projenin sahibi Cenk Yüksel gibi bu vakiflara gönüllülük esasi ile katki saglayan sanatçilarimiz sayesinde çocuklarimizin hayatlari degisebiliyor. Ne mutlu bize ki, bizim de çorbada bir tutam tuzumuz bulunacak” dedi.



ECE Türkiye Es Genel Müdürü ve COO’su Semet Yolaç Canliel ise sunlari söyledi: “Egitimin, bireyin ve toplumun gelisimine yapilan en önemli yatirim olduguna inaniyoruz. Sanat ise duygulari harekete geçirerek ilham verip farkindalik yaratma gücüne sahip. Sesim Resim projesi, bize bu iki alana birden destek olma firsatini sundu. Bu çok yönlü, sira disi projenin ana sponsorlugu üstlenmek bizim için büyük mutluluk ve gurur kaynagi. Biz, bu projeye toplumdan aldigimizi topluma geri vermek amaci ve “Hayatta mucizeler olur” inanciyla basladik. Ne mutlu bize ki TEGV çocuklarinin ve gönüllülerinin hikayeleri de bu inancin en somut kaniti oldu! Dilegimiz, kiymetli sanatçi Cenk Yüksel’in “Sesim Resim” projesinin baska çocuklara, baska ailelere, baska insanlara da ilham vermesi, daha fazla hayata dokunmasi”

“Çocuklarimizi gelecege hazirlamak üzere çalisanlarimiz ve dev gönüllü ordumuz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz”

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyali, “Egitim alaninda faaliyet gösteren en yaygin sivil toplum kurulusu olarak ülkemizin 24 ilindeki 55 noktamizda ilkögretim çagindaki çocuklarimiza ücretsiz nitelikli egitim destegi veriyoruz. Çocuklarimizi gelecege güçlü ve donanimli bireyler olarak hazirlamak üzere çalisanlarimiz ve dev gönüllü ordumuz ile faaliyetlerimizi yürütürken ECE Türkiye gibi egitimin önemi konusunda farkindaligi yüksek firmalarin destegini hissetmek bize güç veriyor. Içinde hikâyeyi, sanati ve seslendirme tarafinda da pek çok degerli sanatçiyi bulusturan Sesim Resim projesinin çocuklarimizin egitimi için yapiliyor olmasi Türkiye’de bir ilk olma özelligi de tasiyor. Sesim Resim projesinin sahibi sanatçi dostumuz Cenk Yüksel’e, projeyi destekleyen ECE Türkiye’ye, seslendirmede karsilik beklemeden görev alan degerli sanatçilarimiza, üç milyondan fazla hikayeyi temsilen projede yer alarak tablolara can veren TEGV ailesinin üyelerine ve ilgileri ile egitime destek olacak sanatsever bagisçilarimiza çok tesekkür ediyoruz” dedi.



“TEGV çocuklarinin hikayeleri, bir tirtilin kelebege dönüserek özgürce uçmasini anlatiyor”

Sesim Resim projesinin sahibi Cenk Yüksel, “Ilki çok ses getiren projem Sesim Resim’in ikinci bacagini bu defa egitimde firsat esitligi temasi ile TEGV yararina gerçeklestirecegim için hem çok heyecanli ve hem de çok mutluyum. TEGV çocuklarinin hikayelerini okurken, bambaska bir duygu dünyasina sürüklendim Hayal dünyamda, TEGV’in basardigi seyin, bir tirtil halinde kendilerine gelen çocuklari kelebege dönüstürerek özgürce uçmalarini saglamak oldugunu düsündüm. Bu o kadar ulvi bir amaç ki Ve devaminda özgürce uçanlarin çogunun yuvaya geri dönerek digerlerine de uçmayi ögrettiklerine; bu egitim seferberliginin çig gibi büyüdügüne tanik oldum. Bana bu sezon “egitimde firsat esitligi” temasi ile yola çikan sergimi tek kelime ile nasil tanimlayacagimi sorsaniz, cevabim “UÇMAK” olur Bu sergi sayesinde ana sponsorumuz ECE Türkiye araciligiyla TEGV çocuklarinin uçabilmesine bir nebze katki saglayabilecek olmanin tarif edilemez hazzini yasadigimi da belirtmek isterim” dedi.



DB Positive organizasyonuyla hayata geçirilen Sesim Resim projesi kapsaminda, TEGV’in nitelikli egitim destegi vererek hayatlarina dokundugu kisiler ve TEGV gönüllülerinin ilham veren hikayeleri, önce Cenk Yüksel tarafindan resmedildi. 10 hikaye, daha sonra sanat, spor ve edebiyat dünyasinin ünlü ve sevilen isimleri Arif Piskin, Cem Davran, Ceyda Düvenci, Eda Erdem, Emre Kinay, Sunay Akin, Umut Oguz, Yetkin Dikinciler, Zeyno Eracar ve Ziynet Sali tarafindan seslendirildi. Resimler, ECE Türkiye yönetim portföyündeki 7 alisveris merkezinde Ekim ayi sonuna kadar sergilenecek. Ziyaretçiler, resimlerin altinda yer alan QR kodlari ile resimlerin hikayelerini de dinleyebilecek. Tablolarin satisiyla projeden elde edilecek gelir, TEGV’e aktarilarak yine egitime destege dönüsecek.
Kaynak: İHA