DPÜ Tavsanli Meslek Yüksekokulu'nda 'Çevre Sorunlari Ve Politikalari' Konulu Seminer

Kütahya’nin Tavsanli ilçesi DPÜ Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Tavsanli Meslek Yüksekokulu’nda çevre duyarliligi üzerine seminer verildi.

DPÜ Tavsanli Meslek Yüksekokulu'nda 'Çevre Sorunlari Ve Politikalari' Konulu Seminer
Meslek Yüksek Okulu Tavsanli Sehitleri Konferans Salonu’nda, DPÜ Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Bozkurt tarafindan ’Çevre Sorunlari ve Politikalari’ baslikli; Tavsanli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ismet Çelik tarafindan ise “Tavsanli MYO Enerji - Su - Çevre Stratejileri ve Uygulamalari” konulu seminer düzenlendi.

Prof. Dr. Yavuz Bozkurt, çevre ve çevre politikalari konusunda yaptigi konusmasinda; dünyanin yüz yüze oldugu çevre sorunlari, iklim degisikligi, nüfus artisi, kentlesme, dogal kaynaklarin dengesiz kullanimi, küresel isinma, Kütahya’da mevcut olan çevre kirliligi, atiklar, geri dönüsüm sistemleri hakkinda katilimcilari bilgilendirdi. Çevrenin korunmasi konusunda gereken duyarliliga dikkat çeken Prof.Dr.Bozkurt dünya tarihi boyunca çevresel degisimler hakkinda açiklamalar yapti ve plansiz kentlesmenin getirdigi olumsuzluklari açikladi.

Prof. Dr. Ismet Çelik ise, Tavsanli Meslek Yüksekokulu’nda uygulanan çevre koruma stratejileri ve uygulamalari hakkinda katilimcilari bilgilendirdi. Prof. Dr. Çelik yaptigi konusmasinda, meslek yüksek okulunda uygulanan su tüketimini azaltma, isitma ve aydinlatmada enerji verimliligini saglama konusunda bilgilendirme yapti.

Seminere Tavsanli Belediyesi Baskan Yardimcilari Naci Eraslan, Mehmet Ali Akar, DPÜ Çavdarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eray Acar, DPÜ Kamu Yönetimi Bölümü Ögr. Üyesi Doç. Dr. Bakko Mehmet Bozaslan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ahmet Tas, Tavsanli Ziraat Odasi Baskani Ismail Akpinar, Ögretmen ve Tarih Arastirmacisi Ahmet Öztürk, Tavsanli Beyköy Mahallesi Muhtari Ali Veral, Tavsanli Sekbandemirli Köyü Muhtari Ilyas Kurt, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA