Disisleri Bakanligi'ndan Israil'e Kinama

Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, “Israil yasalarina göre dahi yasadisi olarak görülen ’Mitzpeh Dani’ ve ’Oz V’gaon’ yerlesimlerinin yasal statüye kavusturulmasi yönünde alinan karari kiniyoruz” denildi.

Disisleri Bakanligindan Israil’in Filistin topraklarindaki yerlesim faaliyetleri ve Cenin Mülteci Kampinda yasanan olaylar hakkinda açiklama yapildi.

Israil tarafindan, Bati Seria’da toplam 4 bin 427 yeni yerlesim birimi insa edilmesini kapsayan 25 ayri projenin kabul edildigi hatirlatilan açiklamada, “Buna ilaveten, Israil yasalarina göre dahi yasadisi olarak görülen ’Mitzpeh Dani’ ve ’Oz V’gaon’ yerlesimlerinin yasal statüye kavusturulmasi yönünde alinan karari kiniyoruz. Söz konusu tek tarafli adimlar bölgede gerginligi tirmandirmakta ve baris zeminini tahrip etmektedir. Israil’i uluslararasi hukuka ve yerlesik BM parametrelerine aykiri olan, ayrica iki devletli çözüm sürecini tehlikeye atan bu adimlari sonlandirmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ayrica El Cezire muhabiri Sirin Ebu Akile’nin 11 Mayis günü Bati Seria’daki Cenin Mülteci Kampinda hayatini kaybetmesi ve bir gazetecinin de yaralanmasiyla sonuçlanan olaylarin açik, tarafsiz ve kapsamli bir sorusturma yoluyla açiga kavusturulmasi gerektigi de vurgulanirken, “Sorumlularin bir an önce adalet önüne çikarilmasi hususundaki beklentimizi de yineliyoruz” denildi.
Kaynak: İHA