DEAS'in Adini Kullanarak Haraç Toplayan Yabanci Uyruklu 5 Gence Ceza Yagdi

Samsun’da terör örgütü DEAS’in adini kullanarak yabanci uyruklu kisilerden haraç aldiklari iddiasiyla haklarinda dava açilan Irakli 9 kisinin yargilanmasi sona erdi. Mahkeme, 4 kisinin beraatina karar verirken, 1 kisiyi 17 yil 6 ay, 4 kisiyi ise 26 yil 3’er ay hapis cezasina çarptirdi.

DEAS'in Adini Kullanarak Haraç Toplayan Yabanci Uyruklu 5 Gence Ceza Yagdi
Samsun Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan 2018 yilinda Samsun’un Ilkadim ilçesi Zeytinlik Mahallesi, Kadiköy Mahallesi, 19 Mayis Mahallesi, Kale Mahallesi ve Kazimkarabekir Mahallesi’nde 10 ayri adrese operasyon düzenledi.

DEAS ile baglantilari oldugunu belirterek yabanci uyruklu sahislardan haraç aldiklari iddia edilen Irakli 9 kisi gözaltina alindi. Zanlilar hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde açilan dava sona erdi. Tutuksuz olarak yargilanan süpheliler haklarindaki suçlamalari kabul etmediler.

Mahkeme, Omr Q.K.K., Fawwaz O.D.A.S., Abdullah H.F.A.T. ve Kameran H.M.A.’yi 26 yil 3’er ay, olay tarihinde 17 yasinda olan Kameran H.M.A.’yi ise 17 yil 6 ay hapis cezasina çarptirdi. Kararla birlikte Omr Q.K.K., Fawwaz O.D.A.S., Abdullah H.F.A.T. ve Kameran H.M.A.’nin tutuklanmasina karar verildi.

Durusma salonunda gözaltina alinan 4 kisi cezaevine gönderildi. Durusmaya katilmayan Kameran H.M.A.’nin ise tutuklanmasi karari ile hakkinda yakalama müzekkeresi çikartildi. Ayni suçtan yargilanan Anas S.F.H., Ghaith N.Y.Y., Kamis D.K.H.A. ve Mohammed M.R.A.H. ise beraat etti.
Kaynak: İHA