Çukurca'da 'Yönetici Gelistirme Programi' Semineri Düzenlendi

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki okul ve kurumlarda görevli yöneticilere yönelik "Egitim Yöneticisi Gelistirme Programi (YÖGEP)" seminer düzenlendi.

Çukurca'da 'Yönetici Gelistirme Programi' Semineri Düzenlendi
Çukurca Sehit Üstegmen Adnan Bahat Çok Programli Anadolu Lisesinin konferans salonunda gerçeklestirilen programa Il Millî Egitim Müdürü Bilal Gür, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ceyhan Dogan, sube ve okul müdürleri katildi.

Programin açilisinda konusan Il Millî Egitim Müdürü Bilal Gür, "Egitim yöneticilerimizin gelisimlerine katki saglamak adina Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürlügü tarafindan ‘Egitim Yönetici Gelistirme Programi’ çerçevesinde yapilan egitimlere katilan tüm yöneticilere basarilar diliyorum. Ögretmenlik Meslek Kanunu ve bakanlik politikalari dogrultusunda öne çikan ögretmenin güçlendirilmesi, basari farklarinin azaltilmasi ve yetenek yönetimi alanlarinda uygulama stratejilerinin gelistirilmesi amaciyla Milli Egitim Bakanligi (MEB) tarafindan uygulamaya konulan YÖGEP ile yöneticilerin; genel kültür, yönetim becerileri ve okul/kurum yönetiminde öne çikan görev alanlarina iliskin bilgi ve becerilerinin artirilmasi hedeflenmektedir. Kurumsal iletisim stratejilerinin gelistirilmesine de katki saglayacak programla ayrica ‘Okul Temelli Mesleki Gelisim, Ögretmenlik Hareketlilik Programlari, Mesleki Gelisim Topluluklari’ hayata getirilecektir” dedi.

Kaynak: İHA